LEUKE VAKANTIEWONINGEN IN

Beieren

UNIEK

Als onze locatie volgeboekt is krijgen wij vaak de vraag, ‘weten jullie nog iets vergelijkbaar’s.  Natuurlijk zijn wij (net als iedereen) 😉 uniek. Er zijn zelfs hele website’s vol met unieke plekjes zoals bijzonderplekje.nl. Toch waag ik me aan een lijstje met leuke vakantiewoningen in Beieren. Nederlanders zijn nogal gevoelig voor mooie foto’s en moderne interieurs. Maar als je daar doorheen kunt kijken en het aandurft om in een echte Duitse FeWo te overnachten (zo eentje met een interieur van 100 jaar terug, keurig gepoetst door Oma Gertraud of zoiets) zul je verrast zijn van de vriendelijkheid, goeie gesprekken en (jawel ik gooi hem er even in) humor van de Duitsers. Daarom zijn deze locaties zeker niet vergelijkbaar met de onze maar wel leuk genoeg om jullie te tippen!

FERIENWONINGEN HÖTTINGEN

Een vriendin van mij (Christine Kuhleis) bewoont samen met haar moeder (Brigitte Leikamm), paarden en honden een unieke oude Göppelhaus. Het Göppelhaus biedt plaats aan haar marketing bureau en fotostudio. Daarachter stap je in een idylle van rust en ruimte met paarden aan je voordeur. Brigitte is architecte met oog voor detail en een unieke bouwmaterialen. De oude woning is een mix van modern, stoere industrieel en authentieke ‘gevonden’ elementen. De vakantiewoning biedt 4 slaapplekken.

Hun 2e vakantiewoning ligt in de stal met mediterranen flair. Ik heb de woning zelf niet bekeken maar de foto’s laten een modern fris huis zien en de dames kennende is dit prima in orde. De vakantiewoning biedt 6 slaapplekken.

Ferienwohnungen Höttingen

FERIENWOHNUNG SCHAMO-LÖHNER

Nog een vriendin van mij (Suzanne Löhner) heeft in een dorp Haag naast het onze een gezellige vakantiewoning. Een moderne inrichting in een voormalige Duitse boerenwoning. Het dorp Haag is niet groter dan 25 huizen en maximaal 100 bewoners. Wel heeft Haag een Wirtschaft die in het weekend uit de weide omgeving Schnitzel en Hähnchen liefhebbers aantrekt met z’n traditionele Beierse keuken. De vakantiewoning biedt 4 slaapplekken.

Ferienwohnung Schamo-Löhner

SCHLOSSBLICK MÖHREN

Bart en Veronica (hij Nederlander, zij Duitse) zijn in 2016 in het avontuur Schlossblick gestapt. Schlossblick is van mei tot oktober geopend en biedt eenvoudige éénpersoons-, tweepersoons- en familiekamers.

Schlossblick Möhren

BAUMHAUSHOTEL

Via via kreeg ik deze tip en vanaf dat moment staat het Baumhaushotel op mijn verlanglijstje. Wat lijkt me dat geweldig om in een boomhuis te slapen. De foto’s en locatie doen smaken naar meer en zo gauw we hier geweest zijn zal ik hierover een blogpost schrijven

Das Baumhaushotel

By | 2017-03-29T11:27:47+00:00 januari 10th, 2017|Beieren, Traveling|

Leave A Comment