Night in Würzburg

Afgelopen weekend waren wij met z’n vijven in Würzburg. Jawel de stad aan de A3 waaraan je altijd voorbij raast. Volgende keer niet meer doen. Want Würzburg is het begin van de Romantische Straße en meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Ik boekte last minute een Hostel Babelfish Eén omdat de prijs lekker is en twee omdat ik niet van nieuw, spiffy en perfect hou (zoals een Ibis hotel). Maar van gezellig, anders, eigenwijs en niet zakelijk. In dit hostel is iedereen welkom. Opa’s met kleinkinderen, chinezen, gezinnen en backpackers die niet meer weten waar ze vandaan komen en waar ze heen gaan. Een heerlijk gezelschap. Vooral van alle verschillende talen aan het ontbijt kan ik genieten.

Het hostel heeft een A4-tje met vijf must see sightseeing, check. En shopping, check en Food & Drink tips. En juist door het studentikoze sfeertje zijn die shopping en food tips geweldig. We aten met de meisjes in een super gezellig studentencafe (Standaard) en later in het alternative huiskamer restaurantje Kult. Nog nooit zo lekkere vegetarische Falafel en gyros gegeten. Top.

Meer goeie tips vind je ook op Cool Duits.

Hieronder een paar foto’s van de stad. Ene… niet meer doen he! Zomaar langs het mooie Würzburg rijden 😉

Festung Marienberg Würzburg
Festung Marienberg Würzburg
Falkenhaus Würzburg
Festung Marienberg Würzburg
Festung Marienberg Würzburg
Würzburger Residenz
Würzburger Residenz
Alte Mainbrücke Würzburg
Festung Marienberg Würzburg
Würzburger Residenz
Würzburger Residenz
Standaard Würzburg
Rooftop view Würzburg
WOII Würzburg
Night view Festung Marienberg Würzburg
Festung Marienberg Würzburg
By | 2017-01-24T10:23:55+00:00 januari 15th, 2016|Beieren, Traveling|

2 Comments

  1. Mel 30th januari 2016 at 08:20 - Reply

    Mooie foto’s, Sandra. Zelfs zonder zon is het een schitterende stad. Restaurant Kult kende ik nog niet. Zo valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken!

  2. Sandra de Greeff 30th januari 2016 at 14:01 - Reply

    Dank je wel @CoolDuits Kult wat echt geweldig. een beetje een shabby tentje maar met super eten en een zeer bont publiek. En ja zelfs zonder zon is Würzburg PRACHTIG!

Leave A Comment