KERSTVAKANTIE OP EEN KASTEEL

5 tips

MINI STEDENTRIPS.

Ons kasteel ligt praktisch in het culturele centrum van Europa. Er zijn zoveel mooie steden in onze omgeving. Nürnberg bv met haar mooie kasteel en gezellige binnenstad, Nördlingen met haar middeleeuwse stadsmuur en indrukwekkend museum over de meteoriet inslag, Augsburg met haar Fuggerei, Pappenheim met haar Joodse geschiedenis, Rothenburg ob der Tauber (Romantische Straße) en München natuurlijk. Laat je door een van deze steden betoveren. Zoek een oerduitse Wirtschaft en drink een echt Duits biertje en neem een traditionele Beierse maaltijd. Geniet van Duitsland zoals het echt is.

Hofbraeuhaus by night

WANDELEN.

Ik hoor jullie denken. Komt ze weer aan met d’r wandelen. Maar echt het is zo fijn. Juist met guur weer (ok het meest ideaal is een laagje sneeuw), dik aankleden en hup naar buiten. Ook onze bloedjes krijg ik nooit vrijwillig mee. Ik moet het er altijd een beetje doorheen drukken. Pas na de eerste 20 minuten piepen slaat de stemming om in kletsen (zo hoor je nog eens wat), jagershuisjes beklimmen, takken en dennenappels zoeken enz enz. En het is altijd heel gezellig.

Daarna smaakt een welverdiende chocomel veel lekkerder en verdienen we een fijne film met een dekentje op de bank.

BINNENSPEELPARADIJS

Het buitenpark van Playmobile Funpark is ’s winters gesloten maar het overdekte Playmobile City is het gehele jaar geopend. En daar kunnen jullie bloedjes naar hartelust klimmen, slingeren, klauteren en rennen. Gesloten op 1e en 2e kerstdag en Oud en nieuwjaarsdag. Maar de rest van de kerstvakantie geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Indoor Playmobile Duitsland

MOGETISSA THERME

Baden zoals de Romeinen dat deden. Dat kan in het Mogetissa therme. Dit zwembad in Weißenburg is geheel naar Romeinse stijl en filosofie gebouwd. De Romeinen gebruikte hun therme niet alleen voor baden maar ook om te relaxen, eten en drinken, speletjes te spelen en te filosoferen. En precies dat wat je daar heerlijk kunt doen. Zet je peuter in het babybadje en vlij je op een ligstoel met boek en wat te eten. Kinderen met zwemdiploma kun je heerlijk hun gang laten gaan. Zij vinden je vanzelf wel. En echte sauna liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de extra langen sauna nacht.

Mogetissa Therme is vanaf 2e kerstdag van 9 tot 19 uur geopend.

mogetissa-therme

DIGITAL DETOX.

Zet je mobiel op stil. UIT dat ding! En kijk wat er overblijft. Echt die mooie kerstdiner’s en versierde dennenbomen hebben we nu wel gezien. Als je merkt dat je afkickverschijnselen krijgt ben je goed bezig. De eerste paar keer grijp je af en toe nog naar de plek waar je mobieltje normaal zit. Maar dat went snel. Kijk om je heen en ga wat doen. Een ouderwets spelletje of zoiets, lees een boek, kijk een film, maak een kampvuur en praat eens gezellig met elkaar. Spelletjes en boeken liggen standaard in onze vakantiehuizen. En voor iedereen ligt er hout klaar achter de schuur.  Maak er een mooie kerst van.