BOEKTIP

Die Fee vom Altmühlsee!

SPROOKJE VOOR VOLWASSENEN!

Vorige week kreeg ik een boekje in m’n handen gedrukt. Want Schloss Möhren staat hierin vermeld. Nietsvermoedend stapte ik een 18e eeuw’s sprookje over de dichter Novalis.

Het grappige aan het boekje is dat Linda alias Marie Luise Sissi bloedserieus over feeën, elfen en kobolde schrijft aangevuld met wetenschappelijke feitjes over deze fantasiefiguren alsof het echt waar is. Zoals een uitleg over feeënstof om hun belevenissen te vergeten of om te vliegen. Dat elfen in tegenstelling van feeën niet kunnen vliegen, kobolde vijanden zijn, een bezoek aan de maan, dat mittelfranken regio is waar veel feeën voorkomen en nog veel meer. Doordat Linda ook regionale wetenswaardigheden en gebruiken ertussendoor gooit leest je de fantasie feitjes ook moeiteloos mee. Het boekje lees je met 70 pagina’s prima in één midzomeravond.

Die Fee vom Altmühlsee

DE SCHRIJFSTER

De schrijfster Linda Gerlinde Mößner – Brosius studeerde wetenschappen met focus op magie en psychologie in Augsburg en München. Ik wist niet eens dat je op magie kan afstuderen! Ik vind dat als je zo’n stoere keuze maakt (wat zal zij zich vaak hebben moeten verantwoorden voor haar studie) het boek zeker het lezen verdient. Omdat ik nieuwsgierig naar zo’n fantasierijk figuur ben heb ik haar voor een bezoek aan ons kasteel uitgenodigd! Uiteraard hou ik jullie op de hoogte van haar bezoek.