Wat is een boutique vakantiehuis?

Boutique is een term die in de toeristen en travel branche gebruikt wordt voor eigenzinnig, authentieke vakantielocatie en met een intieme sfeer. Een boetiek vakantiehuis wordt gekenmerkt door een eigen en persoonlijke stijl. Een boutique vakantiehuis zijn kleinschalig en behorend niet tot een keten.

Stoffig oubollig Duits vakantiehuis

Het is in Duitsland niet moeilijk een stoffig oubollig Duits vakantiehuis te vinden. Dat komt omdat vele een etage van hun Einfamiliehaus over hebben. Vaak met het interieur van Opa en Oma er nog in. Niet dat daar iets mis mee is. Integendeel, het degelijk interieur is van echte goede Duitse kwaliteit wat voor een eeuwigheid mee gaat. Met echte pareltjes van meubelstukken ertussen. Maar voor een vakantiewoning is één briljant oubollig pronkstuk genoeg ipv een vakantiewoning vol met antieke en prularia.

Boutique vakantiehuis Duitsland

Duitsland is hip!

Sommige vinden een vakantiehuis in Duitsland per definitie oubollig. Dat is vaak een mening die nog past bij de 20ste eeuw waar we de Duitser nog mof noemde. Tegenwoordig is Berlijn vegan city van Europa. Hamburg staat bekend om haar seafood en statige oude Altstadt. Must see trendy wijken in München zijn Glockenbach en Isarvorstadt. En is Leipzig het nieuwe onontdekte Berlijn. En die kan je natuurlijk prima ontdekken vanuit je eigen boutique vakantiehuis.

Boutique vakantiehuis Duitsland

Boutique vakantiehuis Duitsland!

Ik geef toe. Boutique vakantiehuizen in Duitsland moet je zoeken Maar als Nederlandse in Duitsland weet ik wel wat geheime plekjes te verklappen. Te beginnen natuurlijk met

Schloss Möhren

Wij Nederlanders kochten in 2005 een kasteel. Op dit kleinschalige landgoed vind je vier unieke boutique vakantiehuizen ieder in z’n eigen sfeer. Het kasteel is gelegen in Zuid-Duitsland, Beieren midden in Duitslands mooiste natuurpark het Altmühltal.

Vakantiehuis in een kasteeltoren

Het landgoed bezit drie kasteeltoren waarvan in twee zelfstandige eigenzinnige vakantiehuizen zijn ingericht.

Vakantiehuis met drie slaapkamers

En het kasteel heeft twee grote vakantiehuizen waarvan er een vakantiehuis met drie slaapkamers en 6 slaapplekken en een vakantiewoning met twee slaapkamers en 7 slaapplekken.

Boutique vakantiehuis Duitsland

Vakantiehuis met drie slaapkamers

En het kasteel heeft twee grote vakantiehuizen waarvan er een vakantiehuis met drie slaapkamers en 6 slaapplekken en een vakantiewoning met twee slaapkamers en 7 slaapplekken.

Boutique vakantiehuis met drie slaapkamers Duitsland

Zu Gast im Denkmal

Ons eigen natuurpark Altmühltal heeft een uniek lijstje met historische overnachtingen. Zoals bv in een overnachting in een jura huis, een klooster, een oude abdij, een herdershuisje en je eigen vakantiehuis in een kasteel.

Zu Gast im Denkmal

zu gast in denkmal

Boutique hotel Duitsland

Motel One

In Leipzig ontdekte wij Motel One. Een design hotel met het motto ‘great design for little money’ heeft verschillende locaties in Duitsland. Hun design en story is een beetje avantgardistische maar functioneel met mobiele werkplek, Loewe LCD tv en regendouche. In alle kamer vind je de bekende blauwe kleur accenten die je in alle Motel One locaties terug vindt. Wij logeerde in een Motel One in 2015. Via de hashtag #SchlossMoehreninLeipzig op instagram krijg je een kleine impressie van onze 24 uur Leipzig..

#SchlossMoehreninLeipzig

Sightsleeping in Bayern

Vakantie voor wie graag kijkt. Het officiële touristverband van Beieren heeft een eigen bijzondere lijstje met uitzonderlijke hotels in Beieren. Zoals moderne berghotels, locaties bij de wijnboer of in een klooster. Een selectie van de exclusiefste en innovatiefste hotels en gastenverblijven in Beieren.

Sightsleeping

sightsleeping

Bijzonder plekje

Mijn lieve collega Marleen van bijzonder plekje heeft een neus voor leuke locaties. Via haar heb ik dit lijstje met betaalbaar en cool hostel en hotel in Duitsland.

Prizeotel

Vind budget en design hotels in Duitsland. Prizeotel

Meininger Combineert

Het besten van een urban hostel met de voordelen van een hotel. Meisinger

Generator Hostels

Combineert betaalbare luxe kamer voor de gaafste steden van Europa. Generator Hostels

Motel one

Conclusie

Duitsland is upcomming. Dit lijstje geeft je de coolste locaties die nog niet door de massa zijn ontdekt. De steden zijn bruisend en het landschap authentiek en puur. Je vindt er nog vintage schuren met unieke interieur stukken. En ik weet zeker dat je brocante vondsten een eyecatcher en bijzondere herinnering zijn aan je vakantie in Duitsland.

Tot ziens op de vakantiehuizen op het kasteel in Duitsland

Boutique vakantiehuis Duitsland