GOEDE VOORNEMENS

2017

 

Eigenlijk ben ik niet van de goede voornemens op 1 januari. Ik vind dat je net zo goed op 18 maart of 29 juni kan beginnen. Daarom is dit eigenlijk een blogpost om jullie een idee van mijn plannen voor 2017 te geven. Iets waar ik al langer mee bezig ben. Maar door het met jullie te delen verbind ik me nog meer aan de afspraken die ik met mezelf al gemaakt heb.

UITBREIDING

Ons terrein is groot genoeg om enorm uit te bereiden. Daar brainstormen we samen en vaak met gasten over. Onze enorme zolders of schuren zijn prachtige ruimtes voor lofts en vakantiehuizen. Het enige nadeel aan is dat we niet met een likje verf en het leggen van een vloertje klaar zijn. Onze schuren zijn oud (sommige uit de middeleeuwen of nog langer terug ‘de Jura’), hebben unieke gewelven en een eeuwen oude historie maar zijn ook koud en vochtig, zonder water, stroom en afvoer. Alleen met de aanleg van sanitair, verwarming en isolatie zijn we al een halve ton achterop. En dan moet de inrichting nog beginnen. Ik heb pinboards vol met ideeën over hoe dat er uit mag gaan zien. Ideeën genoeg.

Loft holiday home
loft holiday home

Met de bouw van een nieuwe vakantiewoning of loft halen we meer werk, stress en kosten op ons hals dan ons gezin en financiën op dit moment toelaten. En toch sta ik iedere keer op het punt om het in gang te zetten en maar heb ik tot nu toe nog niets in die richting gedaan. Dit goede voornemen blijft tot en met nu hier steken. Elke keer kom ik hierin een stapje verder en met iedere stap dichterbij. Hoeveel stappen ik nog ga zetten weet ik niet. Soms is die ene stap net genoeg. Als dat gebeurt zijn jullie de eerste die het weten.

LOFT Schloss Möhren

WAT IS

Onze gasten zijn een mix van gezinnen, wandelaars en stelletjes allemaal geïnteresseerd in actief, natuur, rust en cultuur. Ons hoogseizoen zit voor komend jaar praktisch vol en extra omzet valt te halen uit de seizoenen buiten de Nederlandse schoolvakanties om. Maar dat lukt me niet echt goed. Ook omdat ik niet met ‘speciale weken’ met gelijkgestemde aan de gang wil. Juist omdat ik trots op onze mix aan gasten en paradijsvogels en dat wil ik graag zo houden.

DUITSE MARKT

Zonder extra vakantiehuis blijven mijn inkomsten gelijk en op de één of andere manier loopt dat niet synchroom met de al maar groeiende kosten. Tot ik de stap naar een nieuwe vakantiewoning durf te wagen heb ik besloten een ander project aan te pakken.

Ik ga me komend jaar meer op de Duitse markt richten. De Duitsers hebben andere vakantieperiodes dan de Nederlanders en vieren veel vaker vakantie in eigen land. Duitsers wandelen graag en zijn bovengemiddeld in cultuur en natuur geïnteresseerd.

Voorheen was ik daar nog niet klaar voor. Ik kende de Duitser nog niet goed genoeg en vond dat een drempel. Maar naar 12 jaar is Duitsland inmiddels een stukje van mij en daarmee voelt het niet meer ongemakkelijk maar heb ik er enorm veel zin in. Op moment wordt er gewerkt om aan de website de Duitse taal toe te voegen. Daarna ga ik op verschillende platformen en aan de slag en samenwerken met Duitstalige bloggers.

Duitse webseite Schloss Möhren

CULINAIR

De dames van KOCH! komen op bezoek! Ik heb een ‘MUST TAST BAVARIA’ tour gemaakt met echte traditionele Beierse gerechten! En wie kan die beter testen, proeven en uitproberen dan de zussen Liesbeth en Marijne Thomas. Zij hebben twee Nederlandse kookboeken geschreven met echte Duitse recepten. Deze kookboeken liggen in al onze vakantiehuizen. Maar wie weet doen ze hier nieuwe inspiratie op voor hun volgende boek.

Loft holiday home
WINTER

FILM LOCATIE

Vaak heb ik bij films dat ik denk. Zulke ruimtes hebben wij ook. Zo’n film kunnen kunnen ze hier ook draaien. Meestal meld ik onze locatie daarna in een bevlieging aan bij locaties scouts. Elke keer zonder succes. Dit jaar is het plan hier echt serieus meer aandacht aan te gaan besteden.

Loft holiday home
WINTER

VLOGS

In de ene vlog introduceer ik jullie in de wereld van de Duitse recepten met via het kookboek KOCH! In de 2e vlog tetter ik jullie bij over afgelopen jaar en de plannen voor 2017.