Wat is instagram?

Instagram is aan mobiele app en social media netwerk waar het draait om het delen van foto’s, video’s, story’s en berichten. Van origine is instagram een foto app waar je foto’s kunt uploaden met een filtertje eroverheen. Maar inmiddels is instagram veel meer dan dat. SchlossMoehren is vanaf april 2012 op instagram.

Instagram is een 5 in 1 social media netwerk

Wist je dat instagram eigenlijk een soort Facebook, Whats app, Facetime, Snapchat en Youtube in één is? Je kunt met elkaar berichten delen. Je kunt videochatten. De mooiste verhalen achter de foto’s kunt lezen. En instagramTV (afgekort IGTV) is een soort Youtube kanaal is waar je langere video’s kunt uploaden. En dat instagram story’s kleine snaps van 15 seconde zijn die maar 24 uur blijven staan en je een kijkje geven ‘behind the scene’s’.

SchlossMoehren op Instagram

Wat mag je van @SchlossMoehren op instagram verwachten?
– Dagelijks story’s met een kijkje ‘behind the scenes’ op het landgoed
– Binnen 12 uur reactie op een DM = direct bericht
– Timeline die met de seizoenen van het Altmühltal mee kleurt
– Persoonlijke verhalen
– Informatie over de vakantiehuizen
– Maandelijkse Highlights  wat een reis is langs winter, lente, zomer en herfst op het landgoed
– Vakantie tips en weetjes in IGTV

SchlossMoehren instagram favorieten

German Food

@GermanCulinary

@Edeka

German Traditional clothes

@CocoVerotrachten

Instagram woordenboek

Armchairtraveling

Ik mag van mezelf iedere dag wel even reizen via instagram. Zo ben ik in Nürnberg en Praag. Komen de mooiste Dirndls en het lekkerste German food voorbij. Reis ik mee met mijn favoriete travelbloggers. En blijf ik op de hoogte van het Altmühltal en Beieren nieuws en evenementen. Armchairtraveling heet dat. Reizen vanuit je luie stoel.

Instagrammable

Wist je dat er zelfs een het woord instagrammable betekend dat een foto instagram waardig is?

InstaFeed

een feed is de foto’s die je op je instagram account / profiel hebt staan. Een beetje influencer zorgt dat zijn timeline in kleur en stijl is.

Hashtag

Hashtags zijn niet specifiek voor instagram maar met instagram maar een begrip in online marketing. In instagram kan je op hashtag zoek naar je interesses. Dus zoek je bv op #hetbestevanbeieren of #vakantieineenkasteel krijg je al het moois van het kasteel, de vakantiehuizen en Beieren te zien.

Wist je trouwens  dat je hashtags kunt volgen? Klik bv op #castehomestory en dan kom je op de unieke hashtag waar ik al mijn foto’s ga delen van de fotoshoot.

Boomerang

Een boomerang vind je ini instagram story’s en is een korte minivideo met een korte beweging die zich herhaalt.

SchlossMoehren-instagram

SchlossMoehren persoonlijk

Met de fotoserie die ik heb laten maken laat ik meer van mezelf zien. Via de foto’s vertel ik mijn verhaal. Het leven van een kasteelvrouwe met vier vakantiehuizen op een landgoed. Wat er bij komt kijken, working mom, m’n struggles, hindernissen en successen.

Hoe je die kunt volgen?

Zoek via instagram op de unieke hashtag #castehomestory Daar deel de foto’s van mijn fotoshoot. Je kunt op volgen klikken zodat je niets van mijn persoonlijke verhalen mist.

Highlights

Of klik in mijn instagram profiel op de highlight CastleHomeStory voor een kijkje achter de schermen van de fotoshoot en de linkje naar de foto’s met mijn persoonlijke verhaal.

Portrait serie Sandra de Greeff

Conclusie

Instagram is een alles in één netwerk. Voor wie van verhalen bij mooie foto’s houdt. Voor wie graag video’s kijkt. Het is de manier om via een kort lijntje met elkaar te communiceren. En om dagelijks even een kijkje achter de schermen te nemen van je favoriete stad, evenement of kasteel.