KRISTIAN SCHULLER COUNTRY SIDE SHOOTING

Marcel Ostertag

Donderdag avond stapte wij in een voor ons compleet een nieuwe wereld van de designer Marcel Ostertag. Hij en zijn team reisde naar ons mooie Beieren af voor de fotoshoot van de Spring/Summer collectie 2017.  Hoe het was lees je hier.

Vanuit alle windstreken kwamen (in allemaal dikke auto’s) foto, video, make-up en haar teams, stylistes, managers, assistente en modelen. Een gedeelte van het team sliep op ons landgoed de andere bij het vakantiehuis van mijn vriendin of in Treuchtingen.

Hoewel bijna iedereen vooraf vreemde van elkaar waren zijn ze op het moment van aankomst op het Schloss één familie. Wat mij opviel is dat iedereen zich met alleen zijn of haar voornaam voorsteld, wat voor deze streek in Beieren ongewoon is. Het had gelijk een ‘wereldse admosfeer’.

Ik word direct bij aankomst door de manager gekust met de Amerikaanse woorden ‘hi dear’ (iets wat hij heel charmant het gehele verblijf volhield) en de designer zend af en toe luchtkusjes. Onze meiden (van 9 en 10 jaar) stuiteren door het huis omdat de fotograaf (Kristian Schuller) een bekende van Germany’s Next Topmodel is.

Vanaf donderdagochtend heel vroeg tot zaterdag middag heel laat werken ze als één team en hoog professioneel om alleen het allerbeste resultaat neer te zetten.

Marcel Ostertag Team

En ik was daar een mini onderdeeltje van! Ik stuiterde van hot naar her voor haspels, verlengsnoeren, ladder, liters koffie, meubels, wifi codes en what ever. Met als kadootje dat de meiden en ik overal mochten kijken.

Hier een paar wist je dat(jes) #wistjedat:

– Er twee prof’s (met aanhangertje met loeidure apparatuur) 2 x 24 uur filmt voor de behind the scenes’ video.

– Er nog twee video guys van het auto merk (wat ik niet mag noemen) rond rond hobbelde voor hun eigen auto video.

– Het model 16 jaar is en dit in vakanties erbij doet naast haar studi voor juriste. En alle vragen van onze meisjes heel lief en geduldig iedere keer beantwoorde.

– Er een camera man is die de andere cameraman fotografeert (echt waar).

– De hond van Marcel, Oscar heet en echt overal mee naartoe gaat.

– De dame van het haar #PamHair te herkennen is aan de bussen haarlak die ze continu bij zich heeft.

– De styliste permanent een speldekussen op haar mouw heeft.

– Kristian Schuller drie afgestudeerde fotografen als assistent heeft.

– Het hele team Engels en Duits door elkaar spreekt en dat niemand dat vreemd vind.

– We ’traumhaftes’ weer hadden met schaapjes wolken, zon en af en toe een lente briesje wat precies het thema van deze collectie (AIR) is.

Nu mag ik niets van de collectie in beeld brengen. Wat super jammer is want ik wil die jullie natuurlijk heel graag laten zien. Alles komt medio juni op de Berliner Fashion week online. Maar van wat ik gezien heb is het ‘fucking beautiful’.

Ik deel wat foto’s van er omheen en de foto van onze meiden met Kristian en het model Antonia. Zo grappig om te zien wat cool is voor de leeftijd van een tiener. Je snap die smile ging de eerste 24 uur niet meer van hun smoeltjes af en alle vriendinnen zijn via de whats app jaloers gemaakt met die foto’s.

Voor 2 x 24 uur waren wij onderdeel van de wondere mode wereld met dito profecionals. Ik vond het waanzinnig!

Marcel Ostertag Team
Marcel Ostertag Team
Marcel Ostertag Team
Marcel Ostertag Team

The English blogpost is on Facebook, so all my German followers can enjoy our special experience to!