MET DE KINDEREN NAAR

London

 

MET DE MEISJES NAAR LONDON!

Al eeuwen op m’n bucketlist en nu was het zover. Wij gingen naar London. Hoe het was… Nou….heb je even :-)

Kort samengevat. Londen is allejezus groot (zeker met jonge kinderen), schoon en voor mijn gevoel na de aanslagen in 2005 zeer beveiligd. We hebben ongeveer de helft van ons verblijf in London in de metro gezeten en de overige tijd volgens de passenteller 50 kilometer door de stad geslenterd. De kinderen hadden precies op de drukste plekken van London elke keer honger. Echt, ook naar een uitgebreid Engels ontbijt. We sleepte een rugzak vol eten mee maar toch was dat niet genoeg. Er moest continu eten in de kinder. Waardoor we voor de hoofdprijs ijsjes, broodjes of dure troep kochten.

Of ze moesten plassen. En onze meiden plassen nooit synchroon. Waardoor we eerst in de ellendige Mac Donalds midden op Oxford street in de rij staan voor meisje één, daarna met bloedspoed voor meisje twee moeten zoeken naar kleingeld voor een mobiele toilet om vervolgens daarna door te vloed aan de rivier de Theems bijna te worden weggespoeld omdat #zijvan5 ook moest plassen. Dit alles binnen een half uurtje. Get the picture ;-)

DE METRO

Zoals ik al zei. We zaten veel in de metro. Wat totaal niet erg is, wat als je ergens een goede indruk wilt krijgen van de bevolking is het in het openbaar vervoer. In de metro vind je een mix van de London business scene (Casimir jas, smartphone en naaldhakken + een ‘I am the center of the world’ hoofd), de voetbal fan (te herkennen aan dikke spek armen met tatoeages en kale kop, zowel in dames als heren variant), kindjes in schooluniform (schattig) en een grote kleurrijke gemeenschap van Afrikaanse, Indische en Surinaamse London bewoners. De buitenlanders zijn hier, naast de toeristen, de Russische en Poolse arbeiders.

En die Oster Card is echt een uitvinding en ultra handig maar niet als je net al ik het toch voor mekaar krijgt om 15 Pond weg te toveren op een ritje van 2 Pond 70. En zelfs het Metro personeel niet snapt wat ik uitgespookt heb :-) Dussss…

ENGELS WEER

Ondanks dat de voorspellingen alleen maar regen aangaven hebben we geweldig weer gehad. Fris, droog en deels zonnig. Het beste weer voor een steden trip.

Oja en de echte Londenaar draagt geen jas, halter topjes, blote voeten in ballerinas, korte rokjes zonder panty en we hebben zelfs flip flops gespot. Begin maart en 8 graden he!

RUIGE KUST VAN ENGELAND

Om de sfeer van de Engelse country side en kust te proeven zoals ik die ken uit de boeken en films gingen we een dag naar de ruige rotskust van Engeland. De treinreis, de uitzichten en het kustplaatsje Hastings komen zo uit een boek. Je bent in een scene van een roman en kijkt vanaf het toch wel eigenwijze eiland naar Europa.

LONDON BIG SMILE

Tussen alle indrukken, plas- en eetpauses door is het ons gelukt om de Tower Bridge, de London Eye, Westminster Abby, Buckingham Palace, Tower of London, the Theems, Piccadilly, Soho, Oxford Street, St. James’s Park en de Big Ben (waar we midden in een demonstratie vast zaten) af te tikken. Hatsikideee ;-)

Ik bleef me verbazen dat men in een Europees land links rijdt, dat ze een totaal ander stekker systeem en een andere valuta hebben. Wat een verspilling.

Met een glimlach denk ik terug aan Engeland en London. Aan de chauffeurs die je elke keer en ieder moment van de dag of nacht met een vriendelijk ‘hi my love’ begroeten. De mooie rode dubbeldekkers, de diepe Britse klank in ‘I beg your pardon’ en en pint of beer. Ohoooo Londen wat ben je leuk.