EEN MINI REIS DOOR ONZE LIEVELINGSSTAD

Praag

Ik twijfelde of ik wel over onze mini vakantie in Praag wilde bloggen. Ik dacht ik doe het gewoon. Want Praag is een SUPER stad om bijvoorbeeld voor of na een weekje op ons Schloss te plakken. Praag is nl maar 3,5 uur rijden hier vandaan en echt een hele fijne stad om te ontdekken. Ook met kinderen.

Een kleine introductie van hoe ik onze weekendjes plan. Ik spit instagram en blogs door voor hotspots en places te see. Zo kwam ik op @praguetoday en @best_in_prague die je zeker moet volgen voor het nodige #zininPraag gevoel. Ze zijn zo fijn dat ik ze voorlopig nog niet uit mijn timeline gooi.

Dan maak ik een map aan in google.maps en sla alle hotspots en places to see op. De map kan je downloaden en offline gebruiken. Echt super handig.

TOP 10 PRAGUE

 • – Charles Bridge #mustsee
  (nog leuker is het punt aan de oever waarvandaan je een super foto van de brug kunt nemen)
 • – Prague Castle #mustsee
 • – Malá Strana = Oude stad #mustsee
 • – Astronomical Clock
 • – Lennon Wall #heeltouristisch
 • – Wenceslas square = plein vd revolutie
 • – Shoppen in Palladium #tralalala
 • – Flea market (Praag 9) #topper
 • – Metro rijden #topper
 • – Museum of Communism

Voor mij is Praag het Parijs van het oosten. Er staat nog veel meer op m’n Praag ‘wensenlijstje, zoals het Joodse- en het Nationaal museum, fietsen door Praag, een klim op de Zizkov Televisietoren voor het beste uitzicht over stad, de bierspa en nog meer gekke eettentjes ontdekken in Praag 8 (de wijk van Sir Toby’s).

Want: PRAGUE IS ALWAYS A GOOD IDEA!

CHARLES bridge
the dab op het Wenceslas square

OVERNACHTEN IN PRAAG!

Wij vinden het leuk om in hostels te slapen. Een hotel vinden wij te saai en in een hostel beleef je nog eens wat. Over onze overnachting hoeven wij dit keer niet na te denken. Voor de 2e keer gingen wij naar Sir Toby’s (die tot één van de beste hostels in Europa is gekozen). In de kelder hebben ze een gezamenlijke ruimte waar je Tsjechische biertje kunt proberen, chillen, ontbijten en koken. Zo kan het zijn dat je naast een Chinees en een monnik je prakkie voor je gezin staat te koken. De Chinees gebruikte trouwens zo ongelofelijk veel knoflook dat onze ogen ervan gingen branden. Ons hele verblijf hebben wij hem de knoflookchinees genoemd. En de monnik bleef onze aandacht ook maar trekken. Hij steeg nog net niet op.

Verder heeft Sir Toby’s, ten opzichten van onze wifi verbinding hier op de berg, ultra snel gratis internet. Tot grote vreugde van onze meiden. Ook vonden zij het enorm spannend om Engelse gesprekken van de Backpackers af te luisteren.

Sir Toby's
Hostel Sir Toby's
Prague Castle
Prague Castle
Lennon Wall
Prague Masarykovo
Astronomical Clock
Flea market Prague
broodjes halen in Praag

In 2013 waren we ook al een weekendje in Praag. Toen bezochten wij het spiegellabyrint en de Petrin toren. Een mini foto impressie zie je hier.

slotjes brug
Wenceslas square
Hostel Sir Toby's