NERGENS VOELT FERNWEH ZICH MEER THUIS DAN HIER

Fernweh!

Wat betekent Fernweh?

Fernweh is letterlijk vertaald pijn naar ver weg. Een behoeft naar het onbekende. Een verlangen om vertrouwde omstandigheden te verlaten en de wijde wereld open te stellen. Ferweh is dus eigenlijk heimwee naar een plek waar je nog nooit geweest bent.

Wat betekent Fernweh?

Heimwee is het tegenovergestelde van Fernweh!

Heimwee is een sterk verlangen naar huis. Verlangen je geboortegrond en sterk voelbaar als je je in een vreemde omgeving bevindt. Sommige kunnen zich letterlijk doodongelukkig voelen van als ze ver weg zijn van hun vertrouwde stekje. Heimwee is dus precies het tegenovergestelde van Fernweh!

Fernweh qoute

Fernweh heeft een thuis!

Geen woord beschrijft het gevoel wat onze gasten ervaren beter dan het woord Fernweh. Pijn naar hun vaste vakantiehuis plekje op het kasteel in Duitsland. De rust, de walnotenboom, de schlossbewoners, de geur en de atmosfeer op het landgoed zijn de meeste herinneringen aan een vakantie op het kasteel. En omdat er altijd wat te ontdekken valt rond en op het landgoed blijft de Fernweh honger aangewakkerd. Want wat is er fijner dan vanaf je ‘home away from home’ nieuwe Biergartens, wandelroutes en geheime pareltjes te proberen.

Fernweh naar Schloss Moehren