EEN KASTEEL WAAR DE TIJD EN GEEST GEEN GRIP OP HEEFT

Zeitgeist!

Wat betekent Zeitgeist?

Zeitgeist betekent een kenmerkende mentaliteit en/of karakteristieke houding van een groot deel van de bevolking voor een bepaalde tijd. Zeitgeist is letterlijk vertaald tijdgeest. Geest van tijd (bedacht door de Duitse taalkundige Johann Gotfried von Herder) staat voor bijvoorbeeld de

Wat betekent Zeitgeist?

De film Zeitgeist!

De trilogie Zeitgeist van Peter Joseph is een drieluik over complottheorieën over religie, 11 september en de banken crisis. De film krijgt zware kritieke vanwege onjuistheden en de kwaliteit van de argumenten. Naar aanleiding van de film is de activistische Zeitgeistbeweging ontstaan. Je vindt de films op youtube.

Zeitgeist heeft een thuis!

Op een plek waar de middeleeuwen, WOII en het heden door elkaar lopen heeft Zeitgeist zijn thuis gevonden. Vanuit je vakantiehuis in het kasteel in Duitsland kan je reizen door de tijd. Het kasteel is een echte tijdmachine. Maar ook rond het kasteel kan je reizen tot ver voor onze jaartelling naar de Kelten ode de Romeinen. En zelfs nog verder terug naar de tijd waar de dinosauriers over onze aarde heerste.

Fernweh naar Schloss Moehren