Natuurpark Altmühltal

UNIEKE NATUURPARK IN HET HART VAN BEIEREN

STEINERNE RINNE

Steinerne Rinne is vrij vertaald, een stenen goot. Deze stenen goot is door de natuur zelf gemaakt. Normaal gesproken slijt stromend water in de loop van het jaar een geul in de aarde. In het geval van een Steinerne Rinne gebeurt het precies andersom. Het water bevat zoveel kalk dat het op zijn weg door de geul kalk afzet, dat zich vastzet in de geul. De kalklaag wordt elk jaar één à twee cm dikker. In het Naturpark Altmühltal (Wofsbronn, Mittel Franken, 15 km van Schloss Möhren) is dit bijzondere natuurverschijnsel te bekijken. In een prachtige wandeling door bos en weide kom je vanzelf langs de Steinerne Rinne.

Wandelschoenen aan, picknickmand mee en genieten!

Google: 49.051089,11.053448

TWAALF APOSTELEN

Een van de hoogtepunten van het Naturpark Altmühltal is de rotsformatie Twaalf Apostelen (tussen Solnhofen en Eßlingen). Machtige dolomietrotsen die heel goed te zien zijn vanuit een kano vanaf de rivier de Altmühl of fietsend en wandelend door het witte Jurastenen dal. De beroemde wandelroute Altmühltal Panoramaweg loopt door dit dal. Tussen Dollnstein en Solnhofen kun je heel goed een stuk van deze route fietsen of wandelen.

OERDAL DER DONAU

Duizenden jaren geleden stroomde tussen Dollnstein en Wellheim een tak van de Donau door een nu droog oerdal (Urdonautal | Trockental) in de Altmühl. Nu kun je je laten verrassen door hoge steile rotspartijen, kleine bronnen en adembenemende ruïnes.