OVER ONS

NEDERLANDSE FAMILIE IN BEIEREN

Wij Nederlanders Ruud en Sandra, emigreerde in 2005 naar een kasteel in Zuid-Duitsland, Beieren. Op het 4,5 ha grote landgoed, gelegen midden in een van Duitslands grootste natuurparken het Altmühltal bewonen wij het voormalige Gutshaus. Met ons mee emigreerde de ouders van Ruud, Wijk en Polly die in het kasteel zelf wonen. Op het moment van emigreren was Sandra 7 maanden zwanger van hun oudste dochter Rose.

KASTEELVROUWE SANDRA
Geboren en getogen Utrechtse, wisselde al twee keer van carrière. Van schoonheidsspecialiste naar directiesecretaresse voor ING Venture Capital. Nu is ze zelfbenoemde kasteelvrouwe en verantwoordelijk voor de verhuur van de vier vakantiehuizen in het landgoed.

Sandra de Greeff kasteelvrouwe

Ruud & de meiden

Niet verantwoordelijk voor de vakantiehuizen en gasten maar mede schlossbewoners.

RUUD
Is eigenaar van N-tronics GmbH, een broker in semiconductors en hard-to-find electronic parts. Een firma die hij in Nederland voor consumenten al was begonnen en hier in Duitsland als onafhankelijke broker voor de industrie heeft omgezet.

DE PRINSESJES
Ruud en Sandra zijn de trotse ouders van drie meertalige dochters, Rose (2005), Sterre (2006) en Jasmijn (2011).

Nedelandse familie emigreren naar een Duits kasteel in Beieren

Juffertje woelwater

Doodle Jacky is als een-na-laatste bij de Schlossfamilie gekomen. Een hond hoort gewoon op een landgoed.

Honden zijn welkom in de vakantiehuizen op het kasteel.

Juffertjewoelwater Jacky

Wijk

Je zal hem herkennen aan z’n pet en altijd gevolgd door z’n schaduw (hond Doggy) of kleindochter Jasmijn. Hij heeft net als Ruud een eigen firma in de verkoop van electronica gehad en is later geschiedenis gaan studeren. Z’n privécollectie, zeg maar rustig museum, is gelegen op de begane grond van het kasteel. Hij vertelt er graag over en barst van de kennis en verhalen.

Wijk en Jasmijn

Polly

Is de creatieve van onze familie. Zij tekent, fotografeert, wandelt en geniet graag van haar rust. Polly speelde als 7 jarig meisje de hoofdrol in de eerste zwart/wit film na WOII, Myrte en de demonen. Naar het gelijknamige boek geschreven en geregisseerd door haar vader Paul Bruno Schreiber.

Wijk en Polly zijn gedeeltelijk op het kasteel in Beieren, in Nederland bij hun dochter en zus van Ruud of reizen een stuk van hun eeuwig durende wereldreis.

Polleke

Ineens had de dochter van onze liefste en trouwste Schlossmedewerkster Ingrid een nest met poesjes ;-) Polleke is bij ons op het kasteel terecht gekomen. Is ze geen knappertje?

Polly met Polleke

Over de gasten van de vakantiehuizen op het kasteel

Ben jij ook zo iemand die niet van mainstream en van een keurig standaard Centerparks huisje houdt. Krijg je jeuk van all-inclusive en een luid animatieteam. Gillende kinderen op een hutje bij mutje camping. En wil jij ook niet weten wat de buurman met de WC-rol onder z’n arm gaat doen in het washok waar jij straks wilt gaan douchen?

Maar wordt je wel warm van een vakantielocatie met bijzondere verhalen en oude muren met inscripties die meer zeggen dan duizend woorden? En ben jij net als onze gasten op zoek naar….

Onze gasten zijn op zoek naar:

  • Kleinschalig & Authentiek
  • Weg van massa tourisme
  • Het echte leven van Beieren
  • Rust & Natuur
  • Wandelen & Fietsen

Gezinnen vinden hier:

  • Een vakantiehuis gelegen tussen Legoland en Playmobielland in!
  • Schatzoeken & Fossielenjagen
  • Kanovaren & Slingeren door de boomtoppen van het klimbos
  • Zwembaden & Binnenmeertjes
  • En een eeuwen oude walnotenboom met schommel en WIFI!

Je vindt onze gasten vaak onder de walnoten annex wifiboom voor een praatje of een bijzonder verhaal. Je kunt online onderdeel worden van de Schloss Möhren via FACEBOOK en INSTAGAM. Of op de hoogte blijven van last minutes, aanbiedingen en schloss inspiratie via email.

Walnotenboom Schloss Möhren

ONZE GASTEN OVER DE VAKANTIEHUIZEN OP HET KASTEEL.

‘ Een unieke plek in schitterende omgeving’

‘Alles klopt gewoon’

‘Van die geheime vakantieadresjes die je liever voor jezelf houdt’

‘Sprookjes bestaan’

ZOOVER 9,7 | GOOGLE 4,8 sterren | FACEBOOK 4,7 sterren

BINNENKIJKEN

Alvast een kijkje nemen in het Schloss die alleen met een rondleiding te bezichtigen is?

Hier alvast een sneak preview van het kasteel!

Juffertjewoelwater Jacky

Ook vaak op het langgoed te vinden!

Jager Rudi

Onze jager vind je voornamelijk ’s nachts rijdend in z’n Lada (voor deze omgeving een typisch jagersautootje) door de bossen op zoek naar wild. Hij weet precies waar de eetbare paddestoelen te vinden zijn, hoeveel reeen z’n rivier telt, waar de wildschweinen zitten, dat soort dingen. Hij kent alle geheimen van het dorp. Hij komt af en toe ongevraagd even buurten. Heeft altijd een geweer op zak en spreekt zo’n Beiers dialect dat hij ook voor Duitser moeilijk te verstaan is.

Jager
Jager

Bart & Veronica van Schlossblick

Dit Nederlandse stel heeft twee jaar geleden onze oude dorpsbiergarten nieuw leven in geblazen. Bart en Veronica zijn oude vrienden van Wijk en Polly en runnen de biergarten in Möhren van 1 mei tot eind september. Hoewel ze super druk zijn komt Bart (Duitsers kunnen de korte a niet uitspreken dus dat klinkt als Baart) vaak voorbij voor een snelle koffie.

Hausmeister

Manfred of Manfredo omdat het zuidelijker klinkt ;-) komt het gras maaien, bomen zagen, grind aanharken en andere klusjes klaren.

Onze ik vertrek story

Volg ons vanaf de beginfase, hoe we hier terecht gekomen zijn, de financiële tegenvallers, vriendschappen en het wennen aan de Duitse cultuur.

Ik vertrek deel 1: HOE HET BEGON

Wij leerde elkaar in de zomer van 2004 via internet kennen. Het kwam tot een date, de aankoop van hondje Jetje, een zwangerschap en een aanschaf van een kasteel in Beieren. That’s where our story begins….

Ik vertrek Duitsland

Ik vertrek deel 2: ONZEKERHEDEN

Zelfs als je je emigratie extreem goed voorbereid zijn er er altijd dingen die je niet ziet aankomen. Ik raakte persoonlijk behoorlijk uit balans omdat ik het gevoel had dat ik mijn zorgvuldige opgebouwde pijlers van werk, huis, vrienden en ouders in één klap had doorgezaagd……

Ik vertrek Duitsland

Ik vertrek deel 4: FINANCIEËN

Daar kan ik kort over zijn. Dat is binnen één jaar verdampt. En dan heb ik het niet over 20 of 30 duizend euro. Nee, ik denk dat, naast de koop van het kasteel (met flinke hypotheek van grachtenpand Amsterdam formaat), alles bij elkaar het eerste jaar wel 100 duizend euro verdwenen is….. Weg, foetsie, opperdepop….

Renovatie Schloss muur

Ik vertrek deel 4: VRIENDSCHAPPEN

You win some, you lose some. Waar ik voor de emigratie totaal geen idee bij had was de impact van het logeren van vrienden…..

Ik vertrek deel 5: CULTUUR

Had jij mij 15 jaar geleden gezegd dat ik in een heuse Dirndl zou aantrekken had ik gezegd. NO WAY! En kijk zie hier. Volledig voor gaas….

Kasteevrouwe in dirndl

Eerder gepubliceerd. Hoe kom je op een kasteel in Duitsland terecht. Emigreren en hoe we hier terecht gekomen zijn!  

Waarom wij niet meededen aan #ikvertrek

Ontdek het Schloss Möhren landgoed van toren tot toren.

JACHTSLOT | SCHLOSS MÖHREN

FAQ | Over ons | Beschikbaarheid | algemene voorwaarden | Honden huisregels

SCHLOSS MÖHREN