WIJ VERTROKKEN VOOR HET TV PROGRAMMA BESTOND

Ik Vertrek

Wij krijgen vaak de vraag ‘waarom deden jullie niet mee aan ik vertrek’. Nou, wij vertrokken voor ‘Ik vertrek’ bestond (nu 12 jaar geleden).

Op dit moment kunnen kijkers genieten naar ’10 jaar Ik Vertrek’. Zo zien we hoe nu met de Erica en Martien (geniaal), Oosterbaan (met varken Kliko), Ronald Kramer (met nieuwe liefde Sacha), Justus Dierick (met de Naturistencamping en waar Annemiek er vandoor gaat met de yoga leraar), het Biodansa stel en Familie Paauwe met hun hondenvakantiepark in Duitsland gaat. En wij genieten mee. Heerlijk.

En eerlijk is eerlijk. Als wij (als hé) mee hadden gedaan, hadden we geweldige tv geleverd. Alles is met het deuntje eronder en het droge commentaar, hilarisch.

Wij gingen (voor zover het kan) voorbereid maar ook naïef naar Zuid Duitsland. Ruud brak z’n rug, we kregen baby’s, financiële tegenvallers, leerde dat Bayrisch geen hochdeutsch is en hadden barre winters (-20 gr) met alleen maar de verwarming van een ouderwetse houtkachel.

Gelukkig kregen we ook gasten. Mijn eerste gasten sliepen in het vakantiehuis de Portierswoning die toen nog helemaal niet af was. Het was überhaupt een wonder dat ze ons hadden gevonden. Eigenlijk waren zij net als wij avonturiers.

En hoe onnozel, onvoorbereid en naïef ook. Eigenlijk vind ik iedere ‘Ik Vertrek’ kandidaat leuk. Gewoon omdat ze doen, met of zonder ruzie, geld en humor.

Van vallen en opstaan valt veel te leren. Tegenwoordig kan je je veel beter voorbereiden met de website en begeleiding van mijn collega’s Hans en Nel van de DroomplekAcademie.nl  Het startpunt voor iedereen met een ‘ik vertrek droom’.

Om toch een beetje het ‘Ik Vertrek’ gevoel te proeven hieronder een paar voor- en na foto’s van 2004 en nu.

Schweizerhaus 2004
Schweizerhaus
Schloss Ranche 2004
Schloss Ranch
Kasteeltoren 2004
Englischer Garten München
Schloss Moehren 2004
Schloss Moehren
Schloss Moehren 2004
Schloss Moehren
Schloss Moehren 2004
Schloss Moehren
2019-02-11T14:46:58+00:00juni 9th, 2016|ik vertrek, Privé, storytelling|

3 Comments

 1. Emma 10th juni 2016 at 15:06 - Reply

  Wauw, wat een prachtige foto’s en wat een werk hebben jullie in de afgelopen 12 jaar verzet! Ik vond Ik Vertrek altijd geweldig om te zien, maar sinds ik zelf in het buitenland woon, kan ik me ook wel een beetje ergeren aan hoe makkelijk mensen (op twitter) oordelen die nooit naar het buitenland zijn verhuisd. Want je hebt zoveel ballen als je het doet, en hoe goed voorbereid je ook bent: vroeg of laat stoot je altijd je neus. Sommigen zijn succesvol en blijven, anderen keren terug. Het hoort erbij! Wij gingen ook – enigzins – naief naar Berlijn en hebben veel geleerd – met vallen en opstaan. Maar het is ons gelukt om hier een fijn leven op te bouwen en daar zijn we best trots op 🙂 Zo te zien is het jullie niet anders vergaan, echt prachtig! Als we eens naar Beieren willen houden we Schloss Möhren in het achterhoofd!

 2. Sandra de Greeff 10th juni 2016 at 20:23 - Reply

  Leuk te lezen Emma. En inderdaad de beste ‘twitter’ stuurlui staan aan wal.

  Leuk om jou ook te volgen in het mooie Berlijn. Tot zwaai’s op social media.

 3. W. de Greeff 11th juni 2016 at 22:04 - Reply

  Ja Ja Wij kunnen ons eerste bezoek aan schloss Möhren nog goed voor de geest halen. Amper 6 weken aten jullie er. Het was Kerst 2005 toen wij het voor het eerst zagen. Ons Kerstdinner bestond uit PIZZA’S van de Aldi. Geweldig was dat.
  Tevens na bezichtiging vroegen wij ons met onrust in het hart af ??? WAAR ZIJN DIE AAN BEGONNEN ???
  Bezoek in Möhren was gelijk meehelpen, klussen en bijpraten.
  Later als wij het programma ik vertrek zagen moesten en moeten we steeds aan jullie denken.
  Nu niet meer met onrust maar met een hoop liefde voor Jullie en dit mooie plekje.

Leave A Comment