WIJ VERTROKKEN VOOR HET TV PROGRAMMA BESTOND

Ik Vertrek

Wij krijgen vaak de vraag ‘waarom deden jullie niet mee aan ik vertrek’. Nou, wij vertrokken voor ‘Ik vertrek’ bestond (nu 12 jaar geleden).

Op dit moment kunnen kijkers genieten naar ’10 jaar Ik Vertrek’. Zo zien we hoe nu met de Erica en Martien (geniaal), Oosterbaan (met varken Kliko), Ronald Kramer (met nieuwe liefde Sacha), Justus Dierick (met de Naturistencamping en waar Annemiek er vandoor gaat met de yoga leraar), het Biodansa stel en Familie Paauwe met hun hondenvakantiepark in Duitsland gaat. En wij genieten mee. Heerlijk.

En eerlijk is eerlijk. Als wij (als hé) mee hadden gedaan, hadden we geweldige tv geleverd. Alles is met het deuntje eronder en het droge commentaar, hilarisch.

Wij gingen (voor zover het kan) voorbereid maar ook naïef naar Zuid Duitsland. Ruud brak z’n rug, we kregen baby’s, financiële tegenvallers, leerde dat Bayrisch geen hochdeutsch is en hadden barre winters (-20 gr) met alleen maar de verwarming van een ouderwetse houtkachel.

Gelukkig kregen we ook gasten. Mijn eerste gasten sliepen in het vakantiehuis de Portierswoning die toen nog helemaal niet af was. Het was überhaupt een wonder dat ze ons hadden gevonden. Eigenlijk waren zij net als wij avonturiers.

En hoe onnozel, onvoorbereid en naïef ook. Eigenlijk vind ik iedere ‘Ik Vertrek’ kandidaat leuk. Gewoon omdat ze doen, met of zonder ruzie, geld en humor.

Van vallen en opstaan valt veel te leren. Tegenwoordig kan je je veel beter voorbereiden met de website en begeleiding van mijn collega’s Hans en Nel van de DroomplekAcademie.nl  Het startpunt voor iedereen met een ‘ik vertrek droom’.

Om toch een beetje het ‘Ik Vertrek’ gevoel te proeven hieronder een paar voor- en na foto’s van 2004 en nu.

Schweizerhaus 2004
Schweizerhaus
Schloss Ranche 2004
Schloss Ranch
Kasteeltoren 2004
Englischer Garten München
Schloss Moehren 2004
Schloss Moehren
Schloss Moehren 2004
Schloss Moehren
Schloss Moehren 2004
Schloss Moehren