Vakantiehuis met de hond

OP VAKANTIE MET JE HOND IN DUITSLAND!

Als je hond mee gaat op vakantie wil je natuurlijk niet meer dan een halve dag reizen. Gaat jullie viervoeter overal mee naar toe laat je hem of haar natuurlijk ook niet thuis als je een hapje wil eten. Heb je zin in een gave kanotocht is dat nog leuker met je hond erbij. Zoek je een vakantiehuis waar je samen met jouw waterrat of een actieve spring in het veld lekker kan genieten. Dan kan je niet anders dan kiezen voor de vakantiehuizen op het kasteel in het hondvriendelijke vakantieland Duitsland.

Vakantiehuis Duitsland met hond en omheinde tuin

Vakantiehuis Duitsland met hond

In onze vakantiehuizen zijn honden toegestaan of liever gezegd van harte welkom. Het landgoed is privé bezit en 4,5 ha groot. De vakantiewoningen liggen ruim verdeeld over het landgoed. Ieder vakantiehuis heeft een eigen ruime tuin met tuinset. Aan het landgoed grenzen verschillende wandelroutes. En het bos achter het kasteel is perfect voor grote en kleine rondjes met het hondje.

Vakantiehuis Duitsland met hond

Vakantiehuis met omheinde tuin

Alleen het vakantiehuis ‘de Portierswoning‘ heeft een omheinde tuin. Het vakantiehuis heeft rondom een middeleeuwse muur. De toegang naar het vakantiehuis is met een afsluitbaar hek. Helemaal achterin de tuin van het vakantiehuis is een dichte heg. Dit is een scheiding is tussen de berg en het vakantiehuis. Alleen hele ondernemende kleine hondjes kunnen daardoor op ontdekking gaan.

Vakantiehuis Duitsland met hond en omheinde tuin

Vakantiehuis met grote tuin

Het kleinste vakantiehuis op ons landgoed heeft de grootste tuin. Aan het vakantiehuis de kasteeltoren de Poorttoren ligt een enorme grote tuin met tuinset en grasveld. Hier kan jou hond heerlijk ravotten, rennen, rollen en spelen zonder dat andere Schlossbewoners of vakantiegasten daar last van hebben.

Vakantiehuis met grote tuin

Hondenstrand

En er zijn verschillende hondenstranden rond je vakantiehuis. Één hondenstrand ligt am Altmühlsee. De andere aan kleine Brombachsee. Beide zijn binnenmeertjes waar je heerlijk kunt wandelen en je hond samen met anderen honden lekker in het water kan spelen.

Hond afkoelen in de beek

Beneden in het dorp van je vakantiehuis op het kasteel ligt de Möhrenbach. Zomer en winter tussen de 8 en 13 graden. De ultieme hondenplons verkoeling. Onze hond Jacky is alleen met heel warm weer voor een duik in de Mörhenbach te porren. Verder vind zij het heerlijk langs het water te rennen en de eenden te pesten.

Kanoen met je hond

Wat een feestje als je hond mee kan op de kano over de rivier de Altmühl. Koppie in de wind als aanvoerder op jullie kano. Geweldig.

Hondvriendelijk Duitsland

Het natuurpark Altmühltal is zeer hondvriendelijk. In ieder restaurantje, biergarten of Wirtschaft (is een soort eetcafe) staat een bak met water voor je viervoeter. Samen na een heerlijke wandeling neerstrijken in een biergarten of Wirtschaft voor een echte Duitse maaltijd doet iedereen goed.

Wandelen met je hond in Duitsland

Direct aan je vakantiehuis op het kasteel lopen meerdere wandelroutes variërend van 4 tot 18 kilometer. Het landschap rond het landgoed is heuvelachtig met landerijen en bossen. De wandelpaden zijn goed aangegeven en lopen grotendeels door een koel en schaduwrijk bos. Je kunt kiezen voor routes waar je niemand tegenkomt. Langs eeuwen oude ruines of middeleeuwse dorpjes.

Vakantiehuis Duitsland met je hond

Andere honden op het landgoed

Wij zelf hebben en doodle en een Spaanse straathond. De leeftijd van onze Spaanse straathond is onduidelijk. Gezien haar grijze haren is ze al een dame op leeftijd. Onze doodle Jacky is geboren in mei 2016 en is een blij, levendig hondje. Altijd op zoek naar een maatje om mee te spelen. Op de ontvangst dagen is onze Jacky altijd in onze achtertuin om op een later tijdstip rustig kennis te maken met jullie viervoeter. Normaal scharrelt onze Jacky rond ons huis (het voormalige Guthaus, ook gelegen op het landgoed). Maar zijn er Schloss gasten die bang zijn voor honden houden we haar meer binnen.

Hondenhuisregels

Het is niet toegestaan je hond zonder vooraf overleg mee te nemen. Wij hanteren een maximum van één hond per vakantiewoning. Meerdere honden zijn alleen op aanvraag mogelijk. Wij behouden altijd het recht honden te weigeren. Wij rekenen niets extra’s voor je hond. We hebben hondenhuisregels.

Conclusie

Een vakantie met je hond in de vakantiehuizen op het kasteel in Duitsland. Zijn de ideale uitvalsbasis voor een droomvakantie met je hond.