SOLO RETREAT IN EEN KASTEELTOREN

Tijd voor ME TIME!

Voel jij je onrustig en gestrest zonder aanwijsbare reden. Is je hoofd te vol met afspraken en zorgen? Zit je vast en wil je op zoek naar wat je echt wil voor de toekomst? Wil jij veranderen, maar houdt de dagelijkse ratrace je af van keuzes die jou gelukkig maken? 

Dan is het tijd om te ontdekken wat je echt nodig hebt zonder afleiding van je business, partner of gezin! 

Me time

Dan is het tijd voor verandering! Gun jezelf #METIME in de vorm van een solo retreat in een sprookjesachtige omgeving. Weg van de verleidingen van thuis en in een kasteeltoren midden in het natuurpark Altmühltal.

Solo Retreat in een kasteeltoren

Uitermate geschikt voor een solo retreat is het kasteeltorentje van Schloss Moehren. Het vakantiehuisje gelegen in de noordelijke toren van het kasteel heeft een vrij uitzicht en is stijlvol ingericht met ligbad op pootjes voor volledige ontspanning. 

De toren heeft een eigen opgang en tuin met uitzicht over groene weide en fruitbomen. De keuken is volledig ingericht zodat je in je eigen ritme en dieetwensen mindful kunt koken. Iedere ochtend staat er op verzoek een vers broodje voor je klaar. 

Solo retreat in kasteeltoren

Reset jezelf

Een reset naar wie je bent, is niet voor iedereen even eenvoudig. Het loslaten van het verantwoordelijkheidsgevoel, het gevoel van moeten of zorgen kunnen als ontwenningsverschijnselen aanvoelen. Voor een geslaagde solo retreat is het belangrijk rekening te houden met een onrustig begin. De eerste dag(en) staat je hoofd waarschijnlijk nog op standje AAN! Misschien heb je zelfs een solo retreat lijstje met #todo en zijn je gedachten nog thuis. 

Allemaal prima en onderdeel van het proces, zolang je maar toewerkt naar solo, rust en ver weg van to do lijstjes en dingen moeten. Dus (en ja het is een inkoppertje) na een berichtje met ‘Ik ben veilig aangekomen’ afspreken dat het thuisfront je alleen mag storen voor noodgevallen. 

Tuin kasteeltoren Poorttoren

Energie tanken in de natuur

Wandelen

Ontspannen door de haast uit je hoofd te halen gaat het beste met wandelen. Het ritme van je stappen, de natuur, frisse lucht en zonnestralen door de bladeren zijn als een pleister voor je ziel. Dwalen door een bos waar je niemand tegen komt. Alleen jezelf en je gedachten. Laat los wat je toch niet kunt veranderen. Geef je over en laat je gedachten de vrije loop.

Bosbaden

Bosbaden is het bewust waarnemen van de natuur om je heen. Je maakt gebruik van de helende kracht van het bos. Door jezelf onder te dompelen in de natuur verminder je stress en zorg je voor ontspanning. Shinrin-Yoku zoals bosbaden in Japan heet is te vergelijken met een bosdouche die al je zorgen van je afspoelt. 

Ik schreef een uitgebreide blogpost over bosbaden in Beieren met een klein stappenplan voor een succesvol bosbad. 

Solo travel in Beieren

Journaling 

Het is bewezen dat gedachten en zienswijze in een journal opschrijven meehelpt aan het ordenen van je gevoelens, overtuigingen en ideeën. The Artist’s way van Julia Cameron heeft leert je door journalen en schrijven een connectie te maken met processen en doelen. Maar ook gewoon een braindump aan gedachten ruimt op in je hoofd. 

journaling solo retreat

Slow down en relax

Luieren, badderen en uitzweten 

Heerlijk genieten van het bad in de kasteeltoren, een muziekje, een podcast of een (luister)boek en een goddelijk ruikend badschuim. Gelukkiger kan je het niet maken. Af en toe een beetje warm water bijtappen en relaxen maar. 

Therme Treuchtlingen

Totale ontspanning vind je in de Therme van Treuchtlingen. Het heilzame bronwater heeft dankzij de mineralen en sporenelementen die het bevat, een revitaliserende werking en het verhoogd je welzijn. Er is een sauna bereik en er zijn meerdere massages en relax behandelingen mogelijk. 

relax bad solo retreat

Verdwijnen in een boek

Eindelijk de boeken lezen die al zo lang op je verlanglijst staan zonder gestoord te worden. Alleen opstaan om een kopje thee, iets lekkers te pakken of om inspiratie en ideeën uit te werken. 

Boeken lezen solo retreat

Wandelmaatje 

Heerlijk helemaal op jezelf maar toch met gast- en kasteelvrouwe Sandra dichtbij voor een wandeling of een praatje. Maar ook ons brave hondje Jacky vind het heerlijk je wandelmaatje te zijn. 

Je bent niet helemaal van god en alles verlaten en wanneer je er behoefte aan gezelschap hebt is er op het landgoed een centrale plek waar je de andere gasten van de vakantiehuizen in het kasteel kunt ontmoeten. 

Bosbaden in Beieren

Digital detox

In de kasteeltoren is alleen je eigen mobiele 4G ontvangst mogelijk. Dat betekent dat je voor toegang tot wifi buiten de veilige muren van je kasteeltorentjes naar een wifipunt op het landgoed moet. Het voordeel is dat je niet door iedere melding wordt afgeleid en jij je goed kan afsluiten.

Slapen en eten volgens je eigen ritme

Hoe fijn is het vroeg op te staan zonder dat jij je een van je gezinsleden stoort. Of jij om 6:00 uur je yoga oefeningen wil doen of tot 11:00 uur met een boek in bed wilt blijven. Eat Sleep Repeat!

Schrijverstorentje

Het noordelijke kasteeltorentje van Schloss Möhren is voor de echte creatievelingen. Voor diegene die zich willen afzonderen om hun boek te schrijven. Je helemaal concentreren op de personages, je verhaallijn, de heroes journey of een plottwist. 

Kroontje kasteeltoren

Interesse in een solo retreat in de kasteeltoren?

Zie jij jezelf helemaal in zitten in de kasteeltoren! Is ME TIME precies wat jij nodig hebt. Check onze beschikbaarheid of stuur mij een berichtje met je voorkeursdata en ik kijk wat ik voor je kan doen. 

Auf Wiedersehen op het kasteel.

Liefs kasteelvrouwe Sandra 

Schloss Moehren