LEVEN OP HET LANDGOED

Oudersdoms-discriminatie,

puber-zwijgplicht

en onze patseraanpak!

Je kunt deze blogpost ook beluisteren!

Degene die ons landgoed en haar bewoners kennen weten dat wij, een vijfkoppig gezin (waarvan 2 pubers), wonen in het voormalige Guthaus. En de ouders van Ruud (Wijk en Polly) in het kasteel zelf. Een bond setje mensen tussen de 8 en 80 jaar met twee honden een een eigenwijze kat. 

Iedere kasteelbewoner (ja, zelfs de hond) heeft een eigen karakter en zorgt voor de nodige dynamiek op het erfgoed. Vandaar dat ik het wel weer tijd vond voor een persoonlijke update!

Wijk en Jasmijn

De schoonouders

Mijn schoonouders, beide 80 jaar, zijn fitte senioren. Na hun wereldreis is hun reislust naar verre landen iets minder en gaat ze nu liever met de hond en camper door Europa. 

Eind vorige jaar is hun hond na een respectable 12 jaar in z’n slaap overleden. Ondanks dat Wijk en Polly eerst twijfels hadden (want ja, hoe lang leven ze nog) is het leven met een hond gewoon leuker. 

In een online zoektocht naar een asielhondje vonden wij Bojana. Een meisje (omdat wij een hondenmeisjebuikje nou eenmaal  fijner aaien vinden), drie jaar oud (dus net door de hondenpubertijd) en goed met andere honden, kinderen en katten. Bingo, dachten wij!

Oudersdoms-discriminatie

Maar wist je dat je hier in Duitsland als je 80 jaar bent geen hond meer mag adopteren? Echt serieus, ik viel nog net niet van m’n stoel. En om de hele adoptieprocedure nog ingewikkelder te maken, komt er ook nog een dame controleren of de senioren met een bacukup (wij dus) voor de hond wel een geschikt onderkomen hebben. 

Kasteeldame met hond

Onze patseraanpak

Voor het effect hebben wij de dame die kwam controleren niet verteld dat het adres ‘een kasteeltje’ is. Een soort omgekeerde ‘patseraanpak’ dus. Zo, nu jij weer met je discriminatie hondenmevrouwtje. Dachten wij ;-)

Wat op de website niet vermeld stond is dat dit straathondje nog in de dependance in Kroatië zit. Voor een ontmoeting moesten wij dus nog even geduld hebben. 

Maar dit weekend komt een ander hondenmevrouwtje met de straathondjes naar Duitsland en gaan Wijk en Polly plus ‘de backup’ ons nieuwe kasteelgezinslid ontmoeten. 

De ontmoeting zal ik delen in m’n stories op instagram!

De Pubers zwijgplicht

Het hebben van 2 ‘normale’ pubers een een eigenwijze 8 jarige vraagt om een totaal andere discipline van de ouders. Je beleeft van alles. Van vriendelijke politie berispingen, fikse boetes voor zwartrijden in de trein, strenge iets te Duits autoritaire correcties van de leraar tot onverklaarbare verdwijning van smartphones en totaal onverwachte (echt erewoord mama) proefwerken. 

Het lastige is. Wij mogen er niets van vinden of zeggen. Zelfs een blik van verstandhouding tussen Ruud en mij wordt direct bestraft met een stampvoetende puber. En zelfs dit schrijven kan mij een boel herrie in de tent bezorgen (dus niet verder vertellen svp).

Waar niemand mij voor heeft gewaarschuwd is, dat als je kinderen krijgt rond je 35ste, je rond je 50ste (schoon)ouders hebt van tussen de 70 en 80 en het hele spul in de pubertijd en jij in de overgang komt. Lekker dan!

Puberzwijgplicht

Hoofd boven water

En dan heb ik het niet over hoe blijf ik tussen deze familiedynamiek een beetje mezelf. Waar vind ik in godsnaam de tijd voor m’n eigen gedachten. Want hoe voorkom je dat de zorg- en verzorg-modus niet doorslaat naar een gefrustreerde snauwende vrouw.

Life saver

Nu is mijn absolute life saver mijn #rondjemethethondje Bij iedere wandeling stof ik een laagje zorgen en verantwoording van mij af dichter naar dat nieuwsgierige iets wat overenthousiaste Utrechts meisje in mij.

Yep uwe kasteelvrouwe is er ook nog!

Die ondanks alles, buitenproportionele trotse moeder is van drie meiden met een zwak voor lieve hondjes en een liefde voor bijzondere verhalen, mini tijdreizen, kasteel-, cultuur en wandelavonturen.

Met de laatste ga ik trouwens in de nabije toekomst meer doen. Omdat nog niet alles rond ik kan ik daar nog niets over zeggen maar ik hoop je snel meer over te kunnen verklappen.

Rondje met het hondje

Herkenning

Mocht jij je nou herkennen in deze situatie. Dus heb jij ook zo’n setje fitte senioren en eigen-wijze pubers thuis. En zoek je een vakantie 

  • Niet meer dan een halve dag rijden van je ‘backup’ verantwoordingen in Nederland. 
  • Dat als de buurman belt dat de politie voor de deur staat jij gewoon met je Europeese telefoontarief het puberspul thuis kunt sussen of desnoods dreigen met een thuiskomst ;-).
  • Waar je tijdens je wandeling met je hond niemand tegen komt om de laagjes naar jezelf af te stoffen

Ok ik weet, nu val ik in herhaling maaaar ik ken een kleinschalige ruim opgezette vakantielocatie met vier karakteristieke vakantiehuizen op het kasteel in Zuid-Duitsland. Voor de eigen-wijze vakantiegast met gezin of hond die rust en natuur wil afwisselen met actie en cultuur.

#justsaying