KORT VERHAAL

By the rivers of Babylon!

Het matras buigt stug onder mijn gewicht als ik op het bed ga zitten. Ik kijk om mij heen in mijn oude logeerkamer op de zolder van mijn oma. Het vergeelde behang versiert met blauwe lelies en een sierlijk mosterdgroen takje, is over de stroomleiding heen behangen.  

Behang over stroomleiding

Ik druk mijn neus in de gehaakte vierkantjesdeken die ruikt naar sigarettenrook en haar White Linen parfum. Zonder dat ik mijn schoenen uit hoef te trekken, voel ik hoe ik vroeger mijn voetjes in het hoogpolige groene tapijt probeerde te verstoppen.

Zolderkamer retro timemachine
Retro vintage behang

Door het kleine ronde dakraam valt een lichtbundel op de oude platenspeler in de hoek met daarnaast een oranje LP-koffer met oma’s lievelingsmuziek.

Ik blaas het stof van het koffertje, klap de scharniertjes links en rechts open en blader door BZN, ABBA’s Super Trouper en Boney M.

Als de bandleden van Boney M op de cover van de roze singlehoes mij bijna rechtstreeks By the rivers of Babylon toezingen, hoor ik van beneden: ‘Koffie?’

BoneyM Rivers of Babylon single

‘Ik kom!’, roep ik naar mijn pa, die beneden het huis aan het leegruimen is.

Ik klap het LP-koffertje weer dicht en neem de muziekherinneringen als aandenken aan mijn oma mee naar beneden.

gehaakt vierkantjesdeken

Rondleiding

Dit zolderkamertje ligt verstopt op de zolder van het kasteel Schloss Möhren en is alleen te bezoeken tijdens de rondleiding. De rondleiding vindt iedere week op dinsdag om 10:00 uur plaats en kost voor niet gasten van de vakantiehuizen van het kasteel € 7,50.

Kort verhaal

Toen ik tijdens de pandemie niet mochten verhuren, schreef ik een reisgids over Beieren. Een super spannend, kwetsbaar (want ja, daar vinden mensen wat van) maar ook leuk en leerzaam project.

Goed, dat schrijven smaakt naar meer. Want ooit zou ik wel een ‘echt’ boek willen schrijven.

Om mijn schrijfsels te verbeteren zit ik bij een schrijfclubje waar ik elke week een kort verhaal ter beoordeling mag uploaden

Vorige week mocht ik 200 woorden gebruiken om een plek te beschrijven. Ik maakte een kort verhaal van het kamertje op de zolder van het Schloss dat ik altijd ‘de tijdmachine’ noem.

Omdat de vooral de voorwerpen in mijn verhaal nogal wat herinneringen opriepen bij de schrijfcoaches dacht ik. Dit verhaal deel ik ook met jullie.

Vond je dit korte verhaal leuk? Laat het me weten, dan deel ik af te toe meer van mijn korte verhalen. #zijvanhetkasteelschrijft

#zijvanhetkasteelschrijft