NEXT LEVEL B&B #IKVERTREK – 10 JAAR LATER

Het kasteel als merk

Je kunt deze blogpost ook beluisteren!

Leuk dat je er nog bij bent. Nu je bent bijgepraat over de pubers, de relatie, de 3 generaties op één erf en het zakelijke gedeelte, is het tijd voor ‘The Next level’.

Deel 3 #ikvertrek 10 jaar later – Next level B&B – Het kasteel bedrijf als merk

Ruud en ik zijn beide gedreven ondernemers. Trots op de route die we hebben afgelegd en wat we hebben neergezet. Maar zoals het echte entrepreneurs betaamt, altijd op zoek naar ’the next level. 

Dit is er misschien eentje die minder spectaculair is als onze start. Maar het behouden van continuïteit vind ik zeker net zo moeilijk. 

Online Next level B&B 

Online zichtbaar zijn m’n website, blog en sociale media kanalen. Facebook en instagram zijn mijn hoofdkanalen. Voor Youtube en twitter heb ik helaas structureel te weinig tijd en gebruik ik eigenlijk alleen om te zenden.

What’s app is onmisbaar voor korte vragen, het delen van foto’s met gasten en soms zelfs gewoon een reservering. Pinterest ben ik sinds begin dit jaar een beetje aan het ontdekken.

Waar ik mezelf vroeger verloor in het online geweld heb ik nu meer overzicht. Ik weet hoe een waar ik aan de knoppen moet draaien. Inmiddels is de prioriteit van marketing verschoven naar één van de onderdeel van mijn totale bedrijf. Eentje met invloed maar zeker niet de belangrijkste. 

Next level B&B Duitsland - Sandra de Greeff zakelijk

Offline

Pas als je hier op het kasteel logeert krijg je een beeld van de vakantiehuizen en de omvang van het landgoed. In de vakantieperiode komt online en offline samen.

De rondleiding met ridderslag en kasteeljurk. Echte prinsesjes. Samen met de gastkindjes, een rondje met het hondje. Iedere ochtend het verse zelfgebakken brood. De allerliefste en leukste hondjes. De gedreven wandelaars, fietser, mooie gezinnen en unieke persoonlijkheden die wij altijd hier op het kasteel mogen ontvangen.

Kortom de levensgenieter en de ’think different’ vakantiegast. Degene die jeuk krijgen van all-inclusive en mainstream. Die een anders dan anders vakantie durft te kiezen. Die gaat voor eigenwijs en uniek. Midden in de natuur in het echte Duitse leven in een karakteristieke omgeving.

Next level B&B Duitsland - Het kasteel bedrijf als merk

Slow Living

De hoger opgeleide en bewuste internetgebruiker gaat het internet steeds efficiënt inzetten. Met als ultieme doel meer quality time offline. Een bewuster leven. Eentje die wij in het rennen naar de burn out soms vergeten zijn.

Nu heeft de Duitser in Beieren met al haar tradities nooit echt meegedaan aan de internet hype. De levensstijl in Zuid-Duitsland is er een van pure eerlijke eenvoud. Rust en ruimte. Weg van stress en helemaal in het nu.

Het Zuid-Duitse Beierse landleven 

Hoe langer ik hier woon hoe meer ik verander in een echte landvrouw. Ik geniet me suf van de appeltjes, peren, pruimen, aardbeien, kersen, druiven, rabarber en walnoten die ons erf kado geeft. En die wij kunnen delen met onze gasten. 

Als je op ons authentieke landgoed logeert kan je niet anders dan je moet onderdompelen in je echte Duitse landleven. Als vanzelf doet het je smartphone vergeten. Zelf jam maken, appeltjes plukken en walnoten cake baken. Online uit, offline slow living country life aan. 

Duitse Landleven

Next level

Het cirkeltje is rond. Ik kan de vakantiehuizen maar één keer verhuren. Vol is vol. Is mijn reis hiermee ten einde? Ga ik rustig aan doen? Zeker niet.

Ten eerste is vastgesteld dat ik geen zitvlees heb. En ten tweede. Dit avontuur begint pas. Want mijn doel van leren, ontdekken, beleven en ervaren is nog lang niet voltooid. 

Ruud sleept mij regelmatig mee naar een nieuw pandjes in Duitsland of daarbuiten. We hebben een hele lijst met avonturen op onze bucket list die variëren van wereldreis, het complete kasteel verhuren aan hele families, tot uitbreiding van beide firma’s.

Maar ook het volledig leven van ons eigen grondstuk staat op mijn verlanglijstje (alleen die gedachte al maakt me blij).

Family first

Maar zolang ik nog mag genieten van onze meiden om ons heen. Want ik piep wel, maar wat vind ik het heerlijk dat ze er zijn. Ligt voor nu de focus op het gezin en de vakantiehuizen in het kasteel.

Country familiy life

Schloss Möhren 2.0

Voor mijn bedrijf is mijn missie Schloss Möhren als merk nog krachtiger neer te zetten. Met de vakantiehuizen in het kasteel in Duitsland als essentie. Hoe robuster de basis hoe breder de springplank naar de next level. Eentje die klaar moet zijn als de volgende stap zich aandient. 

Tot dat moment (nu ik hier toch ben) ga ik maximaal genieten. Want wat voel ik mij als Utrechtse thuis op het kasteel in het mooie pure Duitsland.

Want wat is het leven mooi en wat fijn dat ik dat mag vieren met de gene die mijn lief zijn. En ja daar horen jullie ook bij.

Ik vertrek the next level