Hoe wordt je een echt ridder?

Ridder word je niet zomaar. Daarvoor dienen verschillende zaken samen te vallen. Als eerste moet op het kasteel aanwezig zijn. Dan verschijnt één keer per week, op de afgesproken (geheime) tijd, de kasteeljonkvrouw. Je herkent haar aan haar bijzondere jurk en magische zwaard. Het is dan handig in de buurt te blijven en goed op te letten. Zij zal je namelijk alle geheimen van het kasteel laten zien. En heel soms heeft ze tijdens de rondleiding zelfs een zwaarddrager nodig! Zij heeft de sleutel van de jachtkamer, weet waar de de ridderhelmen collectie staat en heeft zelfs toegang tot de geheime vluchtgang.

Hoe wordt je een ridder

De ridder ceremonie

Pas als je alle geheimen van het kasteel kent ben je een stapje dichter bij het ridder worden. Vroeger duurde de ridderopleiding 14 jaar. Tegenwoordig gaat het veel sneller. De kasteeljonkvrouwe zal je precies uitleggen hoe de ridderceremonie in z’n werk gaat. Ze legt uit hoe je moet zitten, verklapt wat ze gaat zeggen en wat ze doet met het magische zwaar (de ridderslag zelf dus).  Ze vraagt naar de ridderregels en je moet beloven je daaraan te houden. Pas dan kan de ridderceremonie beginnen.

De ridderregels

Alle dappere (toekomstige) ridders Schloss Möhren kennen de ridderregels. En dienen zich hieraan te houden. De dik gedrukte ridder regels zijn het aller, aller, aller belangrijkste om de onthouden.

De Schloss Möhren ridder:

  • Klimt NIET op de kasteelmuur
  • Is in de strijd dapper en moedig
  • Buiten de strijd vriendelijk en beleefd
  • Kent het kasteelterrein op z’n duimpje
  • Is lief voor dieren
  • De kasteeljonkvrouw mag na drie waarschuwingen besluiten je de titel af te nemen.
  • Bij meerdere ondeugende ridders verandert ze de wifi code 😉

Pas dan vind de ridderslag plaats.

Kunnen meisjes ook ridder worden?

Jazeker kunnen stoere of minder stoere meisjes ridder worden. Wij noemen soms ook wel ridderrette. Gewoon omdat dat leuk klinkt. En heren, oppassen voor de Schloss ridderrettes. Zij zijn het meest onverschrokken van allemaal. Uiteraard gelden voor de meisjes ridders de zelfde regels als voor de jongens ridders.

Kunnen meisjes ook ridder worden

In de voetsporen van andere echte ridders

Na je benoeming behoor je tot een uniek gezelschap ridders. Je treedt in de voetsporen van een lange geschiedenis van krijgers. En in de omgeving van je vakantiehuis in het kasteel kan je ze zelfs opzoeken. Zo is er een echte Keltenburcht waar eens per jaar echte Kelten bijeenkomst is. Waren hier vroeger Romeinen die je kunt bekijken in het museum. Of het romeinse leven proeven in een echt Romeins Castelicum. En kan je de meest gevreesde soldaten van Europa ‘de middeleeuwse ridders‘ opzoeken in de burcht van Pappenheim.

Zin in! Vraag je ouders dan snel een VAKANTIEHUIS op Schloss Möhren te reserveren.

Tot dan!

RIDDER VAKANTIE RESERVEREN
“Voor grote en kleine ontdekkers en avonturiers”

VAKANTIE MET DE KINDEREN IN DUITSLAND