Digital detox screensaver

Gevecht tegen aandacht vragende social media

Mijn goede voornemen voor dit jaar was minder tijd op mijn smartphone! Wat deels goed gelukt is maar waar ik deels ook hopeloos gefaald heb. Ik stel mezelf gerust met dat het een groei proces is waar ik stapje voor stapje vooruit ga.

Voor nu is mijn schermtijd van 3 uur naar 2 uur gegaan. Maar het blijft een gevecht tegen het altijd maar aandacht vragende Facebook en instagram.

Nooit meer vervelen

Pas las ik dat vervelen goed is. Nu hoort voor mij vervelen bij een lang vervolgen herinnering uit de vorige eeuw. Iets wat ik alleen nog maar ken uit mijn kinderjaren.

Nu is iedere seconde gevuld met even een was in de machine, de keuken opruimen, stofzuigen, de kinderen halen of brengen, rondje met het hondje, huiswerk en email en social media checken. Belachelijk. Want juist die momenten van social media checken zorgen voor extra onrust.

Digital detox screensaver

Neus op de feiten

Dus om mezelf maar weer een met m’n neus op de feiten te drukken heb ik teksten geschreven om scherp te blijven. Teksten die iedere keer als ik m’n telefoon pak mij eraan herinneren of het echt moet. En laten we eerlijk zijn. Wanneer moet het nou echt!

Digitale detox teksten

Heb jij niets beters te doen?

Over vijf minuten mag je op je telefoon.

Wie krijgt er meer aandacht je telefoon of je gezin?

Moet je nu echt in je telefoon kijken?

Geef echte knuffels ipv digitale kusjes!

Digital detox screensaver
Digital detox screensaver

Digital detox screensavers

Ik heb van mijn teksten Engelse screensaver’s gemaakt. Verpakt in een zipje met digital detox screensavers in blauw, roze en goud!

Kan jij ook een digitale ‘kick in the ass’ kunt gebruiken. Een heel setje digital detox screensavers kan je hier gratis downloaden. Want Offline moments are small holiday’s.

Download screensavers

* dit is een verplicht velddigital detox screensaver