Een Unieke kastelenroute door Beieren

Burcht Pappenheim

Pappenheim, je weet wel van dat gezegde ‘ik ken mijn Pappenheimers’, is een leuk doel vanaf Schloss Möhren voor een autorit van 10 minuten, een ritje op de fiets van 3 kwartier of een wandeltocht van 2 uur. Slenter eens op je gemak door de straten van dit oude stadje. De hoog boven Pappenheim uittorende burcht zal je daarbij niet ontgaan.

De burcht met een voor- en hoofdburcht is prachtig gerestaureerd en er is veel te zien. Op de voorburcht zijn o.a. de kapel, de ridderzaal en de martelkelder te vinden. De hoofdburcht wordt gedomineerd door het belfort die je uiteraard kunt beklimmen. Boven gekomen heb je een schitterend uitzicht over Pappenheim en is het gehele kasteelcomplex met zo’n 1,5 kilometer aan midddeleeuwse muren te overzien.

Als je van tuinieren houdt is een bezoekje aan de botanische tuin een aanrader. Een historisch museum en een natuur- en jachtmuseum maken dit uitstapje compleet.

Eenmaal per jaar, in de zomer, strijden edele ridders om de overwinning op een middeleeuws toernooi. Het uitgestrekte kasteel biedt plaats aan een tentenkamp en een middeleeuwse markt. Ben je in de winter op Schloss Möhren ga er dan eens kijken op de ‘Burgweihnachtsmarkt’, de sprookjesachtige kerstmarkt. De Glühwein of warme chocolademelk staat al voor je klaar!

KASTELENROUTE SCHLOSS MÖHREN

Ontdek de andere kastelen

Foto’s van de kastelenroute in Beieren zijn gemaakt @PhotoandPixels