Een unieke kastelenroute door Beieren

Kasteel Harburg

Het middeleeuwse Harburg. Dit stadje ligt tegen een steile helling aan, ingeklemd tussen de rivier de Wörnitz en de berg waarop de imposante kasteel Harburg staat. De burcht, die voor het eerst in 1150 in documenten wordt vermeld, torent hoog boven Harburg uit. Het is één van de best bewaard gebleven burchten in Duitsland omdat het in zijn lange bestaan nooit aan verwoestingen is blootgesteld.

Kasteel Harburg, die aan de Romantische Strasse ligt, bereik je vanaf de nabij gelegen parkeerplaats. De hoge muren met omlopen en een dubbele poort dienden als beveiliging. Kijk onder de binnenpoort eens omhoog naar het houten valscherm met ijzeren punten dat bewaard is gebleven, het ziet er vervaarlijk uit! Stap vervolgens terug in de tijd. Rondom het binnenste slotplein staan een herberg, het vorstenverblijf, de slotkerk, het gebouw met zalen en de feestzaal. De Hungertoren, die diende als burchttoren is het oudste gebouw van de burcht en stamt uit de 13e eeuw.

De rondleiding van ca. 1 uur is zeer de moeite waard. Met de gids, die veel weet te vertellen, bekijk je de slotkerk, loop je over de omlopen, zie je de gevangenis en betreedt je diverse prachtige zalen van de burcht.

Te voet is het mogelijk om langs een steil, smal pad en meerdere trappen af te dalen naar het centrum van het stadje Harburg. Via nauwe straatjes met fraaie vakwerkhuizen kom je bij de oude Steinbogenbrug met zijn 7 bogen. Een mooie plek waarvandaan je de burcht goed kunt zien.

Kasteel Harburg
Kasteel Harburg
Kasteel Harburg
Kasteel Harburg
Kasteel Harburg
Kasteel Harburg
Kasteel Harburg
Kasteel Harburg
Kasteel Harburg
Kasteel Harburg

KASTELENROUTE SCHLOSS MÖHREN

Ontdek de andere kastelen

Foto’s van de kastelenroute in Beieren zijn gemaakt @PhotoandPixels