Fossielen zoeken Zuid Duitsland Beieren

VOOR ECHTE SCHATJAGERS EN FOSSIELEN ZOEKERS

Fossielen opgraven is wat mij betreft vergelijkbaar met een soort goudkoorts. Iets uit de bodem opgraven wat miljoenen jaren geleden voor het laatst zonlicht heeft gezien heeft iets magisch. Met een fossiel heb je een voetafdruk van het eerste leven op aarde in je handen dat zorgt voor een bijna onbeschrijfelijke fascinatie.

Fossielen zoeken

Subtropen in Duitsland

Miljoenen jaren geleden heerste in Zuid Duitsland een subtropisch klimaat. Ammonieten, roofvissen en krokodillen bewoonde het Jurameer en dinosauriërs en oervogels (Archaeopteryx) beheerste land en lucht.

De asteroïde inslag in Nördlingen maakte een eind aan het leven van de dino’s in deze regio. De astroide sloeg een gat van 3 kilometer diepte in de grond en de vrijgekomen hitte verschroeide het gebied tussen Nürnberg en München. De door de inslag verplaatste aardmateriaal liet een vruchtbaar heuvelachtig landschap achter wat wij nu het naturpark Altmühltal noemen.

Fossielen Ammoniet

Op zoek naar het leven van miljoenen jaren geleden

In ons gebied ligt verstopt onder een laag steen al dat leven van vroeger verborgen. Nu kunnen wij met hamer en beitel op zoek naar dat stukje leven van miljoenen jaren terug.

Vakantiehuis midden in een tijdmachine

Je vakantiehuis ligt midden in deze tijdmachine! In het natuurpark zijn er verschillende officiele steengroeves waar fossielen zoeken is toegestaan maar natuurlijk kennen wij ook wat geheimplekken. In Eichstätt is een kindvriendelijk museum met de beroemdste vondsten uit ons gebied. Met natuurlijk de oervogel de Archaeopteryx. En voor wie echt niet genoeg van dinosauriërs krijgt ligt het dinopark met levens echte dino’s maar 60 kilometer van het vakantiehuis af.

Op het kindvriendelijke landgoed liggen hamer en beitel voor je klaar. En eigenlijk kan je niet naar huis zonder een ammoniet of misschien wel een stukje van een dino in je kofferbak.

fossielen zoeken duitsland nautilus
“Voor grote en kleine ontdekkers en avonturiers”

VAKANTIE MET DE KINDEREN IN DUITSLAND