Waar ligt het dinopark Duitsland?

Het dinopark Duitsland ligt in Denkendorf, 2 km van de A9 tussen Nürnberg en München! En precies één uur rijden van de vakantiehuizen in het kasteel. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid direct naast het dinopark en dinomuseum.

Dinosaurier park - Dinopark Beieren Duitsland

Opzet en van het dinopark

Het dinopark Duitsland is 25 voetbalvelden groot en gelegen midden in de bossen. Door het hele dinopark loopt een 1,5 kilometer lange wandelrondweg die een tijdreis is langs 400 miljoen jaren aardgeschiedenis.

Oudste fossielen en eerste dinosauriërs

De tijdreis begint bij het ontstaan van leven op onze aarde en onze oudste fossielen. Daarna kom je in het Trias tijdperk (hier ben je 200 miljoen jaren terug in de tijd) en maak je kennis met de eerste dinosauriërs.

Bloeitijd van de dinosauriërs

In de Jura tijd wandel je door de bloeiperiode van de dinosauriërs en het symbool van het natuurpark Altmühltal de oervogel (de Archaeopteryx). Na de Jura tijd kan je even op adem komen bij de Waldbiergarten en speeltuin.

Uitsterven van de dinosauriërs

In de krijt periode was het klimaat op aarde warmer en de zeespiegel hoger. Deze periode wordt afgesloten met het grote uitsterven van de dinosauriërs. Het is bijna jammer om afscheid te moeten nemen van deze machtige heersers van de planeet en terug te keren naar het tijdperk van het nieuwe leven.

De mamoet

In het nieuwe leven ben je 66 miljoen jaar terug in onze geschiedenis. Daar loop je tegen een levensechte mamoet aan. Hoewel het beest gigantisch is doet hij zelfs een beetje klein aan als je net de T.rex hebt aangetikt.

Welke levensechte dinosauriers maken het meeste indruk?

In het dinopark vind je over de 70 levensechte dinosauriërs. De meest indruk maakte de oudste Archeopteyx, de Brachiosaurs, Dipodocus en de gevaarlijke Tyrannosaurus Rex.

Wat is er nog meer te doen in het dinopark!

Er is een zelf doen station (mitmachstation) waar je met hamer en beitel op zoek kunt naar je echte eigen fossielen (met vind garantie). Er zijn twee speeltuinen en ruime biergarten. Overal zijn bankjes en plekken voor een korte pause. Er is een grote museumwinkel waar je de mooiste dino’s en edelstenen kunt kopen.

Dinosaurier park - Dinopark Beieren Duitsland

Voor- en nadelen van het dinopark Duitsland.

Mijn vriendin, onze kinderen (leeftijd tussen 6 en 14 jaar) en ik testen dit dinopark. Hieronder vind je onze voor- en nadelen van het dinopark. Vonden wij het de moeite waard?

VOORDELEN

Gratis parkeren
Ruim opgezet
Gehele jaar open
Koel onder de bomen
Prachtige Dino’s
Honden zijn welkom
Speeltuinen
Biergartens
Rondgang langs de geschiedenis van de aarde en haar dinosauriërs
Zelf fossielen zoeken (met vindgarantie)

NADELEN

In vergelijk met bv Playmobiel en Legoland zijn de prijzen aan de hoge kant
Volwassenen € 14,50
Kinderen € 9,50
Minder interessant voor ongeïnteresseerde pubers ;-)
Prijzige museum-shop

Dinosaurier park - Dinopark Beieren Duitsland

Dinosauriër vakantie

Heb jij een meisje of jongetje thuis die iedere dino bij z’n naam, gedrag en afmeting kent? Die vragen stelt over het ontstaan van de aarde op het niveau waar zelfs de hoogopgeleide ouder van achter z’n oren moet krabben? Dan mag je het dinosaurierpark in Duitsland niet overslaan. De mix van levensechte dino’s, speeltuinen en wetenschappelijke onderbouwingen zullen jouw kleine Einstein de dag van z’n leven bezorgen. Plak daar een bezoek aan het meteoriet museum in Nördlingen aan vast, waar je echt meteoriet steen kunt aanraken. En je hebt de basis voor je astronaut in spé gelegd.

Vakantiehuizen in een echt kasteel

De vakantiehuizen in het kasteel liggen maar een uurtje rijden van het dinopark en het meteoriet museum in Nördlingen vandaan. Achter het kasteel ligt een verlaten steengroeve waar je zelf op zoek kunt naar de mooiste fossielen. En je vakantiehuis ligt ook nog eens tussen Legoland en Playmobielland Duitsland in.

Dinopark – Game of Thrones!

Ik ben (en dank je wel Jeroen ;-) ) HELEMAAl verslaafd aan Game of Thrones. Mocht je ook tot deze idioten behoren DAN krijg je bij de dino’s af en toe een hoog Daenerys dragons gevoel. Heerlijk. Je zou de dino eieren zo mee naar huis nemen, uitbroeden en opvoeden. Ik wel.