ONZE TOP 6 VAN AFGELOPEN JAAR

Beste van het jaar 2023 !

Halbinsel kleine Brombachsee

Onze absolute nr 1 ‘beste van 2023’ was het meertje ‘de Halbinsel’ bij Absberg. Het binnenmeertje aan de kleine Brombachsee heeft een relaxte vibe. Er is veel gras en schaduw en in het water zijn houten drijfeilanden. Er zijn verschillende beach cafes en iedere donderdag en en zondag live muziek. Voor de sportievelingen is er een Wakepark met waterskibaan.  Je kunt er ook een SUP huren. Voor de kids is er een luchtkussen eiland waar je overheen kunt klimmen, stuiteren en springen. Afgelopen jaar heb ik een paar kinderen en één ouder zo gek gekregen met mij en #zijvan12 het waterluchtkussens te bestormen (helaas geen foto van).

Voor komend jaar zoek ik nog een paar mafketels ;-)

Wakepark Brombachsee

Kanotocht over de Altmühl

Wij kennen een kanomannetje die zorgt voor een (2er, 3er of 4er) kano met zwemvest en waterdicht tonnetje (voor je portemonnee en smartphone). Het ligt aan de waterstand (bij een droge zomer is het opstappen in Eichstätt ipv Pappenheim) waar je kunt opstappen. Ultiem einddoel is de mini waterval bij de Hammermühle bij Mörnsheim (15  kilometer peddelen). Als je uitgepeddeld bent bel je onze kanoman en hij brengt de bestuurder terug naar de auto, die de rest dan weer kan oppikken.

De waterval, het klunen met de kano en het natte pak worden bij iedere versie van jullie kanoavontuur groter, spannender en gevaarlijker. Tot een van de beste van 2023 zijn deze verhalen.

Kanovaren op de Altmühl

Jägersteig wandelroute

Deze wandelroute is pittig. Echt pittig! Maar mijn avontuurlijke gasten willen altijd zelf ervaren hoe zwaar deze route is. Dus…. voor wie het horen wil, geef ik wat losse aanwijzingen, maar vaak gaat het verstand op nul en blik op oneindig. ‘s Avonds kom ik altijd even stoere survival verhalen oppikken en checken hoe nat je zweet t-shirt is en tot hoe ver je jeans onder de modder zit.

Jägersteig wandelroute

Biergarten

De Biergarten in ons dorp heeft een Nederlandse kastelein (Bart). Hij en zijn Duitse vrouw Veronica zijn ‘s winters in Amsterdam en vanaf 1 mei tot eind september in de Biergarten in Möhren. Schlossblick is het kloppend hart van ons dorp. Iedere ochtend drinkt een vaste schare 80 plussers hun halbe Maß bier.  Iedere woensdagmiddag zitten de senior dames aan hun advocaat met slagroom de laatste roddels te bespreken. Traditioneler kan het niet. Voor een Currywurst mit Pommes, burger, een biertje is en een gesprek met onze locals is de beste plek.

Currywurst mit Pommes

IJsje eten in Treuchtlingen

Of je er nu wandelend (klein uurtje), met de fiets (25 minuten) of met de auto (10 minuten) heen gaat. Ieder moment van de dag is een goed moment voor een ijsje bij Eiscaffee La Piazzetta in het centrum van Treuchtlingen. Hier kan je letterlijk afkoelen in het waterpleintje. Of je nu één, twee bolletjes of een volledige ijscoupe neemt, de ober zal je herkennen. Vast gastkindjes worden met ‘Hallo Jungeman oder Jungedame’ als VIP’s behandeld.

Stadtmitte Treuchtlingen

Rondje met het hondje.

Het is geen vast onderdeel van het programma en toch stiekem ook weer wel. Want ons hondje Jacky moet nou eenmaal uitgelaten worden. Ieder avond loop ik een ander rondje, langs steengroeves, boshutjes, de teufelstritt, naar de Kalvarienberg of gewoon een blokje om het veld. Rubberlaarzen aan, hondenkoekjes mee en gewoon lekker kletsen.

Mijn lievelingsmoment van de dag.

Rondje met het hondje

Uiteraard liggen deze avonturen voor de vakantiegasten van komend jaar ook klaar om te worden bestormd, bewandeld of gepeddeld te worden.

En er is meer

Zoals bv de kastelenroute, het mountainbike TrailPark, Romantische Straße Steden, ridder of prinses worden, Playmobile Funpark, legoland, het Limesbad of de Altmühltherme (ook toppertjes), een biergarten met reuze Schnitzels en restaurantjes met vegan verrassingen en meer meer meer…

Vakantiehuizen in een kasteel

Weten of er nog plek in de vakantiehuizen op het kasteel is? Check onze beschikbaarheid.