Geocaching

SCHATZOEKEN IN DE 21STE EEUW

Geocaching is het schatzoeken van 21ste 
eeuw. Geocaching is een spel waar je op 
zoek gaat naar een verstopte schat (cache 
genaamd). Iemand verstopt op een bijzondere 
plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder een aantal leuke voorwerpen. Je mag niets uit de schat meenemen maar ruilen mag wel.

Geocaching

Onze meiden krijgen na het vinden van de cache een verrassingsei. Ze kunnen kiezen. Of ze nemen het cadeautje uit het verrassingsei of ze ruilen het eicadeautje voor iets uit de schat.

Caches zoek je met een GPS of je Geocache-app op je smartphone. Op de website www.geocaching.com kun je caches in jouw omgeving zoeken. Sla de gps-coördinaten op om later de cache te zoeken. Met de Geocache app is het nog makkelijker. Deze geeft de caches in je directe omgeving aan.

Caches liggen overal ter wereld verstopt. Ik vind het leuk dat je op plaatsen komt die je niet zo snel zou bedenken. Zie het als een soort ‚tip from the locals‘. Er wordt een stukje van de omgeving verteld en je bent lekker buiten. Het zijn eigelijk mini-musea overal ter wereld.

In de omgeving van ons kasteel liggen meerdere caches verstopt. In Treuchlingen bij de Romeinse ruine ‘Villa Rustica, het Kurpark en de oude locomotief. Er ligt een cache in de heuvels rond ons Schlossterrein en langs verschillende wandelroutes.

www.geocaching.nl (lidmaatschap vereist)
.

 

“Voor grote en kleine ontdekkers en avonturiers”

VAKANTIE MET DE KINDEREN IN DUITSLAND