Geocaching

SCHATZOEKEN IN DE 21STE EEUW

Geocaching is het schatzoeken van 21ste 
eeuw.

Geocaching is een GPS-spel, waarbij overal ter wereld kleine schatten (caches genaamd) zijn verstopt. De schatten worden zichtbaar na het downloaden en aanmaken van een (gratis) account in de Geocaching app!

Geocaching is het spel waar je op 
zoek gaat naar een verstopte schat. Iemand verstopt op een openbare plaats, meestal in de natuur, langs een wandelroute of een plek met een mooi uitzicht of bijzonder verhaal, een waterdichte doos met daarin een logboek. Sommige caches bevatten ook een klein voorwerpen. Dat voorwerp mag je alleen uit de cache halen als je daarvoor in de plaats een ander cadeautje terug stopt.

Geocaches rond je vakantiehuis op het kasteel In de omgeving van je vakantiehuis op het kasteel liggen meerdere caches verstopt. In Treuchtlingen bv bij de Romeinse ruine 'Villa Rustica, het Kurpark en de oude locomotief of langs de wandelroute op de Nagelberg. In Möhren heb ik een geocache verstopt met uitzicht over het dorp en ons kasteel. Mocht je nieuwsgierig zijn, mijn verborgen schat heet ‘Brandwunde’ en je vindt hem op GC8YAG0. www.geocaching.nl (lidmaatschap vereist) .

Geocaching voor kinderen

Toen onze dochters nog klein waren heb ik het geocaches zoeken een extra element toegevoegd. Namelijk als de meiden een cache vonden kregen ze een verrassingsei. Ze mochten dan kiezen. OF ze nemen het cadeautje uit het verrassingsei OF ze ruilen het eicadeautje voor iets uit de schat.

Caches zoek je met een GPS of je Geocache-app op je smartphone. Op de website www.geocaching.com kun je caches in jouw omgeving zoeken. Sla de gps-coördinaten op om later de cache te zoeken. Met de Geocache app is het nog makkelijker. Deze geeft de caches in je directe omgeving aan.

Geocaching Duitsland Kinderen

Mini musea

Caches liggen overal ter wereld verstopt. Ik vind het leuk dat je door dit spel op plaatsen komt die je niet zo snel zou bedenken. Zie het als een soort ’tip from the locals‘. Er wordt een stukje van de omgeving verteld en je bent lekker buiten. Het zijn eigelijk mini-musea overal ter wereld.

geocaching Duitsland Beieren

Geocaches rond je vakantiehuis op het kasteel

In de omgeving van je vakantiehuis op het kasteel liggen meerdere caches verstopt. In Treuchtlingen bv bij de Romeinse ruine ‘Villa Rustica, het Kurpark en de oude locomotief of langs de wandelroute op de Nagelberg.

In Möhren heb ik een geocache verstopt met uitzicht over het dorp en ons kasteel. Mocht je nieuwsgierig zijn, mijn verborgen schat heet ‘Brandwunde’ en je vindt hem op GC8YAG0.

Geocaching Beieren
“Voor grote en kleine ontdekkers en avonturiers”

VAKANTIE MET DE KINDEREN IN DUITSLAND