TIJDREIS NAAR 1936

Stoomtreinreis door Beieren!

In Nördlingen (achter de bahnhof) ligt het Bayerisches Eisenbahnmuseum. Een museum met een lange rij prachtige oude stoomlocomotieven en oude elektrische treinen. Een lijst met bouwjaren en modellen tussen 1889 tot 1960 zal ik jullie besparen. Maar geloof me er staan er veel.

Ik vind dat ons kasteel in een Märklin landschap staat en als ik de treinen voorbij zie glijden, dwalen vaak ook m’n gedachten mee. Daar komt ook de wens vandaan eens een echte treinreis met een stoomlocomotief door het Beierse landschap te maken. En toen mijn ouders op bezoek waren was dat het moment het om deze treinreis samen te maken.

Stoomlocomotief Beieren

Een paar keer per jaar tuft er een heuse stoomlocomotief tussen Nördlingen naar Gunzenhausen (Seenland Express) en Nördlingen en Feuchtwangen (Romantische Schiene). Wij stapte in stoomlocomotief 001 180-9 uit 1936 en reden een deel van de Ludwigs-Süd-Nord-Bahn uit 1849 (Seenland Express).

Stoomlocomotief Beieren

Ook als je niets met treinen hebt is het leuk. Je wordt vanzelf in de oude sfeer getrokken en voelt je een echte reiziger. De trein rijdt met 60 km per uur door het glooiende landschap van het Altmühltal. Hoofd uit het raam en haren in de wind, genieten. Voor de gelegenheid had ik m’n oude jas, bijpassende hoed en oude fotocamera meegenomen. Voelde me net een Schauspielerin uit 1936, passend in de decor.

Stoomlocomotief Beieren

Ook zin om een treinreis met stoomlocomotief door het Beierse land te maken? Dat kan. Kijk op de website van het Bayrisches Eisenbahnmuseum voor treintijden, prijzen en data.

Bij zo’n nostalgische treinreis met de stoomlocomotief mag een passend verblijf natuurlijk niet ontbreken. Geheel in stijl kan je bv in een kasteeltorentje logeren met uitzicht op de treinbaan.

Stoomtreinreisje