Wat is een Stand-Up-Paddling?

SUP is een afkorting voor Stand-Up-Paddling. Bij Stand-Up-Paddling sta je op een board (een lange en brede surfplank) en gebruik je een paddel om je voort te bewegen. Het duurde even voor ik Sup verbond aan Stand-Up-Paddling ;-)

Wat is een Sup-tour?

Een Sub-tour in dus een tochtje met een Stand-Up-Paddel. Sup is ontstaan in Hawai en is een populaire en sterk groeiende ‘water’sport. Vooral omdat het voor iedere leeftijd geschikt is.

SUPPEN is een totale work-out. Je traint je benen, billen, rug en armen maar vooral ook je evenwicht. Lekker buiten en met een beetje wind ook best pittig.

Stand-Up-Paddling SUP-tour Altmühltal

Stand-Up-Paddling in het Altmuhltal

Aan de Brambachsee en Altmühlsee heb je verschillende sup centers. Beide meren liggen een klein half uurtje van je vakantiehuis op het kasteel. De Brombachsee is met haar kleine en grote meer het groots. Op de hielen gevolgd door de Altmuhlsee. Voor het Stand-Up-Paddling kozen wij voor de gezellige kleine Brombachsee.

See en Meer in het Duits

In het Duits is een See een Nederlands meer en een Meer is wat wij een zee noemen.

Stand-Up-Paddling SUP-tour Altmühltal

Wat kost Stand-Up-Paddling?

Een Stand-Up-Paddel board huren kost gemiddeld 10 euro per persoon, per uur. Kinderen zijn iets goedkoper. Op zomerse dagen is het verstandig vooraf te reserveren.

Hoe gaat Stand-Up-Paddling?

Bij ons Sup adresje krijg je vooraf uitgebreid instructies. De peddel wordt op jou lengte afgestemd en ook het sup-board past bij je lengte en gewicht. Voor de niet zwemmers zijn er zwemvesten aanwezig.

Stand-Up-Paddling / Sup-techniek

Zo is bv hoe breder je op je Sup-board staat, hoe stabieler. Peddelen doe je om en om, links en rechts van je board. De peddel steek je met de ronding naar achteren in het water. Grappig genoeg moet je achteruit peddelen om een draai te maken. Iets wat je alleen maar zal snappen als je op het sup-board staat.

Stand-Up-Paddling SUP-tour Altmühltal

Stand-Up-Paddling in Möhren

Ieder jaar tijdens het dorpsfeest is er een grote Stand-Up-Paddling competitie op de Möhrenbach in Möhren. Van heinden en ver komt iedereen gezellig kijken en Stand-Up-Paddelen. Onze meiden zitten al een paar jaar in de top drie van hun leeftijdsklasse.

Sup-tour / Stand-Up-Paddling samenvatting en tips.

Wij vonden het SU-PER leuk een middagje aan de Brombachsee te Stand-Up-Paddelen. Ons kleinste meisje ging het hardst. Onze oudste meiden haalde allerlei stunts uit. Een uurtje geeft je een goed inzicht en gevoel  hoe een Sub-tour is.

Tips:
Zorg voor zonbescherming (pet en zonnecrème)
Reserveer op zonnige dagen vooraf
Groepen vanaf 10 personen krijgen korting.
Plak er een dagje stand aan vast

Brombachsee Altmuhltal

Google maps kaart met adressen Stand-Up-Paddling Altmuhltal