WANDELEN & ONTDEKKEN

Korte wandelroutes in Beieren!

Vakantiemodus aan.

Na een halve dag reizen en een aankomst in de vakantiehuizen op het kasteel is het altijd even wennen. Logisch, het leven in Nederland staat vaak in de hoogste versnelling en dan kan het lastig zijn terug te schakelen naar je eigen ritme. 

Iedereen ontspant op een andere manier

Niet iedereen staat gelijk in de vakantiemodus. Vaak slaap je de eerste nacht wat onrustig of staan de kinderen of je hond van enthousiasme om 7 uur al AAN! 

En niet alle gezinsleden relaxen op dezelfde manier. De één heeft actie nodig om tot rust te komen. De ander geniet van lekker eten, wil liever een biertje drinken of de omgeving ontdekken en leuke foto’s maken om het thuisfront jaloers te maken. 

wandelen met kinderen in Beieren

Korte wandelroute

Wat mij betreft kan dat heel goed samen. De beste manier om te ontspannen is een wandeling in de natuur. Even lekker bewegen zodat iedereen kan wennen aan de frisse lucht en moe wordt zodat je ‘s avonds beter slaapt. Leuker wordt een wandeling als je daarbij direct wat over de omgeving ontdekt. Een korte wandelroute zodat het enthousiasme bij ieder gezinslid niet gelijk helemaal verdwenen is. 

Wandelen zodat je bv weet waar de de locals hun biertje drinken maar ook verhalen bij markante gebouwen ontdekt en je meer te weten komt over een oude legende. En daarbij gelijk goede foto’s van je vakantiehuis in het kasteel kunt maken. 

wandelen met kinderen in Beieren

Ontdekkingswandeling 

Om bewegen, ontspannen en ontdekken te combineren heb ik een ontdekkingswandeling gemaakt. Een wandeling die op papier ongeveer 6 km is, zeker als je de afkorting neemt. Maar als je de klim naar de voetafdruk van legende meepakt en de tijd neemt voor mooie foto’s duurt de wandeling ongeveer 2,5 uur. 

Perfect om de benen te strekken, de omgeving te verkennen en de lokale biergarten te ontdekken. En een leuke wandeling voor kinderen. Want als beloning een ijsje of een echte Duitse Currywurst mit Pommes aan het eind van de wandeling gaat er altijd wel in.

Je kunt deze wandeling ook beluisteren!

Ontdekkingswandeling

Wandelroutes in je mailbox

Laat je email adres achter en de link naar de kaart met wandelroutes zit in je mailbox!! Of kijk voor meer korte wandelroutes op het natuurpark Altmühltal.

Wandelroutes in je mailbox

* indicates required