Wat betekent Wanderlust?

Wanderlust betekent lust om de wereld te ontdekken. Een verlangen om te reizen. Een diepe behoeft om nieuwe dingen te ervaren. Wanderlust is reislust. Zwervend de globe de wereld in je opnemen.

Wat betekent Wanderlust?

Wat is het verschil tussen Wanderlust en Fernweh?

Wanderlust is afgeleid van het woord Wandern wat wandelen betekent. Lust staat voor trek naar. Wanderlust betekent dus letterlijk ‘lust naar wandelen’. Hier krijg ik veel meer het beeld bij van, trek je wandelschoenen aan en trek er op uit. Wanderlust hoeft niet perse ver weg te zijn. Lust om erop uit te trekken kan net zo goed in bos, de natuur of de stad om de hoek van je thuis zijn.

Fernweh is afgeleid van het woord Weh wat pijn betekent. Fern staat voor ver weg. Fernweh staat dus letterlijk voor ‘pijn naar het ver weg’. Dit woord voelt voor mij veel meer naar een onbedwingbaar drang (zo erg dat het pijn doet) om het onbekende te ontdekken.

Wanderlust & Fernweh

Beide woorden worden vaak door elkaar gebuikt maar de woordbetekenis anders dus toch een beetje anders.

Wanderlust & Fernweh

Wat betekent ‘Not all those who wander are lost’!

Deze wanderlust quote betekent: niet iedereen die zwerft, is verdwaald. Bewust verdwalen om de mooiste plekken te ontdekken. Rondreizen over de aarde en je reis aan het toeval overlaten. Je door de wereld laten verrassen. Je eigen ervaringen opdoen op jou manier. Alleen echte levensgenieters zullen zich hierin herkennen.

Wat betekent 'Not all those who wander are lost'?

Wanderlust heeft een thuis!

Er valt altijd wat te ontdekken rond en op het landgoed. Met je wandelschoenen aan een oude ruïne beklimmen. Met hamer en beitel op zoek naar leven van miljoenen jaren terug. Zwerend door de bossen en velden de wilde dieren spotten en langs idylische beekjes dwalen. Voor het stillen van je wanderlust honger hoef je maar één plek te bezoeken en dat zijn de vakantiehuizen in het kasteel.

Fernweh naar Schloss Moehren