TOP 7 WAT TE DOEN IN HET GROOTSTE STADSPARK VAN EUROPA

Englischer Garten München

Wat is de Englischer Garten?

De Englischer Garten is het grootste stadspark van Europa en gelegen midden in München. Met 375 hectare net iets groter dan Central Park in New York met ‘maar’ 341 hectare.

Waar ligt de Englischer Garten?

Het stadspark ligt in het noord-oost-centrum van München en loopt gedeeltelijk langs de oever van de Isar. De middenring 2R (de Isarring) splitst het stadspark in een noordelijk (de Hirschau) en zuidelijk deel (de oorspronkelijke Englischer Garten).

Hoe komt de Englischer Garten aan zijn naam?

De Englischer Garten in München dankt zijn naam aan het feit dat het stadspark is ontworpen naar de Engelse landschaparchitectuur. In die tijd als trend beschouwd. Het zuidelijke deel van het stadspark in al in 1789 – 1792 aangelegd. Uit die tijd stamt ook het theehuis en de Chinese toren / Chinesischer Turm.

Englischer Garten Chinese toren Chinesischer Turm

Wat is er te doen in de Englischer Garten?

Het stadspark heeft paviljoens, een Chinese tempel, een Japans theehuis, een amfitheater en twee kunstmusea. Maar vooral heeft het park veel (heel veel) ruimte om te luieren, picknicken, mensen kijken, ijsjes eten, koetsje rijden, zwemmen en surfen. Een relaxte manier om München te leren kennen.

  • Zwemmen in de Schwabinger beek
  • Naaktzwemmen op de Schönfeldwiese
  • Surfers kijken op de Eisbach
  • De Monopteros een ronde tempel beklimmen
  • Geocaching
  • Met een koetsje door het stadspark
  • Ijsje eten, biertje drinken en mensen kijken
Zwemmen in de Schwabinger beek in München

Surfen in München op de Eisbach

Dwars door de Englischer Garten stroomt de Eisbach. De naam zegt het al het water is ijs en ijs koud. Maar een beetje Backpacker (zo eentje die niet weet waar die heen gaat of waar die vandaan komt) trekt een wetsuit aan en bedwingt op een surfplank de golven in het ijskoude water. Surfen op de Eisbach is een absolute hotspot van München, een super sfeertje en een #mustsee in München.

München ontdekken maar in de natuur en rust slapen

Wij zijn graag een dagje in München. En hoe heerlijk ik het ook vind om de stadse atmosfeer op te snuiven nog fijner vind ik het om naar de rust en de natuur terug te keren. Wakker te worden van de fluitende vogels ipv dronken toeristen. Eten in een gezellige biergarten ipv om een plekje vechten in het Hofbrauhaus. Geldt dat ook voor jou! Dan zijn de vakantiehuizen in het kasteel midden in het natuurpark Altmühltal de ideale uitvalsbasis.

Englischer Garten in Munchen
Monopteros Munchen
Englischer Garten München
Englischer garten surfen
Englischer garten muziek