KASTEELLEVEN OP HET HET LANDGOED

SCHLOSS LIFESTYLE

KASTEELLEVEN LIFESTYLE

Het leven op het landgoed is een druk en soms hectisch bestaan. Het kasteelleven van Ruud en mij bestaat uit fulltime werken aan N-tronics en de vakantiehuizen op het erfgoed. Daarnaast hebben we vanaf Pasen tot en met oktober gasten. Wonen Ruud zijn ouders op het landgoed en zorgen we samen voor onze drie dochters. We hebben drie man vast personeel als ondersteuning. Het vraagt veel discipline en structuur. En om te zorgen dat wij niet rechtstreeks op een burn out afrennen bestaat ons kasteelleven uit een goede dagindeling, gezonde voeding, structuur, afgewisseld met rust en uitdaging.

kasteelleven is gezond ontbijten

KASTEELDAGINDELING

05:30 uur: Het leven op het landgoed begint vroeg. Ik spring onder de douche en spoel me altijd KOUD af.
06:00 uur: Ik maak onze oudste twee meisjes wakker en zorg dat voor de meiden het ontbijt klaar staat.

ONTBIJT
Ons ontbijt bestaat uit appels banaan, yoghurt met walnoten uit eigen boom en blauwe bessen.

06:45 uur: Rose en Sterre verlaten het huis om beneden in het dorp de bus van 7:00 uur naar school te pakken.
07.15 uur: Jasmijn, Jacky en lopen naar de bushalte in het dorp. Als de schoolbus Jasmijn heeft opgehaald lopen Jacky en ik een groot rondje door de bossen en velden.
08:00 uur: Ik breng het brood rond voor de gasten van de vakantiehuizen

Kasteelleven is elke dag vers speltbrood

08:15 Zit ik aan de koffie en check mijn computer. De ochtenden gebruik ik voor de administratie, het beantwoorden van reserveringen en marketing. Ik plan graag volgens to do lijstje anders vergeet ik de helft. Ik tracteer mezelf op mooie schriftjes, bullet journals en edele notitieblokjes. Ik vind het heerlijk dingen af te kunnen vinken. Dat geeft me echt het gevoel dat ik wat kan afronden. Is een project te groot knip ik hem in stukken. Zo kan ik toch blijven vinken. Het is zelfs zo erg dat ik soms dingen die ik al gedaan heb nog op m’n lijstje om af te vinken.

TUSSENDOORTJE
11:00 uur: Met mijn ontbijt red ik het net niet tot de lunch. Ik kijk echt uit naar mijn 11 uurtje fruit/groente smoothie

11:30 uur: Lopen Jacky en ik weer naar beneden om Jasmijn van de schoolbus op te halen.
12: 15 uur: Komen Rose en Sterre uit school. Zij lopen zelf naar boven.

Tegen de middag staan er rond de 5.000 passen in m’n passenteller en heb ik één liter water gedronken.

LUNCH
13:00 uur: Lunch bestaat uit zelfgebakken speltbrood, fruit (dat valt bij ons niet aan te slepen), rijstwafels of een semmel. ’s Winters komt het er vaak neer op een halve warme maaltijd van soep, Kaiserschmarren, pizza, Käsesemmel, Weißwurst of Wienerle.

Kasteelleven gezonde lunch

MIDDAG

14.00 uur: Onze meiden hebben vanaf de 1e dag op de basisschool huiswerk. Van ouders in Beieren wordt verwacht dat zij hun kinderen daarbij ondersteunen. Soms gaat dat vlot. Soms gooit onze bloedjes hun kont tegen de krip en loop je het totaal niet.

Alle bijles, speelafspraakjes en sport en muziek activiteiten spelen zich in Gundelsheim, Treuchtlingen of Weißenburg af. Omdat wij onze meiden nog te jong vinden om dat alleen op de fiets te doen, cross ik een paar middagen per week heen en weer tussen tennis, paardrijden, extra bij- en drumles.

17:00 uur: Begin ik langzaam met het voorbereiden van het eten. Ik probeer gevarieerd, gezond en afwisselend te eten. Wat ik niet altijd makkelijk vind. Sterker nog ik vind het iedere dag een opgave. Bij iedere maaltijd eten wij groenten en rauwkost.

Verdeeld over de week brengt of Ruud ok ik de meiden in bed. Het hele spul gaat in bad, mag zich aan de tablet vastzuigen of lezen (dat lezen is theorie, geen van onze meiden leest vrijwillig, vond het alleen goed opvoedkundig klinken ;-). Rond 20:00 uur gaat Jasmijn en tussen 21:00 en 21:30 uur gaan de oudste slapen. De Duitse schoolvakanties lopen niet synchroon met de Nederlandse. Dus ook als er veel vakantiekinderen nog op het landgoed spelen, moeten die van ons in bed. Iets met ‘niet te genieten’ de volgende dag….. 

Mijn ‘meditatieve’ moment is het #rondjemethethondje. Soms met één van onze meiden of de gastkindjes maar vaak alleen. Heerlijk wandelen door de bossen en weides. Mij iedere stap wordt mijn hoofd leeg.
Zit ik al aan de 10.000 passen pakken Jacky en ik de fiets.

21.00 uur: Ik probeer ’s avonds niet meer achter de pc te kruipen. Als ik te intensief bezig ben kan ik daarvan moeilijk in slaap komen. Meestal doe ik wat opruimwerk, lees een boek of ik gun mezelf wat armchairtraveling via instagram.

22.00 uur: Dan gaat bij mij het lichtje uit. Hoe leuk en gezellig het ook is. De wekker gaat gewoon weer om 05.30 uur. 

Kasteelleven wandelen

De burn out hou ik buiten de deur door regelmaat, beweging, uitdaging en lichamelijke en geestelijke rust te bewaken door:
* ’s Morgens 05:30 uur op en rond 10:00 uur in bed. 
* Veel bewegen, met gemak 10.00 passen per dag 
* Mijn hoofd wordt blij van het bijhouden van lijstjes, een dagboek, kleine tekeningen of een to do list bij
* Boeken lezen 
* Wandelen is mijn meditatie. Kan niet zonder mijn #rondjemethethondje 
* Het volgen van trainingen ter verbetering van het bedrijf Schloss Möhren

Kasteelleven is wandelen