OLYMPIAPARK MUNCHEN

Wat is er te doen in het Olympiapark

Het Olympiapark in München is een groot openbaar stadspark gelegen op de de plek waar 1972 de Olympische zomerspelen plaatsvonden. Het park is een plek voor sportieve en culturele evenementen.

Olympiapark München

Waar ligt het Olympiapark

Het Olympiagelände bevindt zich op het voormalig Oberwiesenfeld. Net ten noorden van de binnenring 2R rond München en vanaf je vakantiehuis in het kasteel ben je er met 1,5 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid rond het Olympiapark.

De geschiedenis van het Olympiapark

Tot WOII was het de Oberwiesenfeld een luchthaven. In de oorlog werd deze door de Luftwaffe gebruikt. Na de oorlog werd de Oberweisenfeld gebruikt als één van de drie ‘Trümmerschuttberge’ = wrakstukkenberg. Hier ligt 56 meter hoog en 10.000.000 kubieke meter oorlogspuin.

In 1966 is men begonnen met de bouw van het huidige Olympisch park voor de Olympische zomerspelen van 1972. Onder het heuvelachtige landschap van het park hebben ze de wrakstukken van WOII laten liggen.

Olympische zomerspelen 1972

De Olympische zomerspelen zijn vooral de geschiedenis in gegaan door de aanslag van de Palestijnse terreurbeweging. Die  een bloedbad aanrichtte in het Olympia dorp waar 11  Israëlische atleten en een Duitse politieman de dood vonden. Eigenlijk hadden deze spelen de Olypmischespelen van 1936 moeten doen vergeten. Na het drama op 5 september zijn de spelen een dag stilgelegd.

Vijver in het Olympiapark

Wat is er te doen in het Olympiapark München

Nu is het Olympia park (na Englischer Garten) een favoriet stadspark voor de Müncheners. Je kunt er heerlijk door het park slenteren en een ijsje eten. Aan het water zitten en mensen kijken.

  • Bootje varen op het Olympiameer / Olympiasee
  • Zwemmen in de voormalige Olympische zwembad
  • De Olympiaturm beklimmen
  • In de winter kan je er rodelen :-)
  • Sea life bezoeken

Bekijk de website voor de actuele evenementen.

OlympiaTurm

München ontdekken maar in de natuur en rust slapen

Wij zijn graag een dagje in München. En hoe heerlijk ik het ook vind om de stadse atmosfeer op te snuiven nog fijner vind ik het om naar de rust en de natuur terug te keren. Wakker te worden van de fluitende vogels ipv dronken toeristen. Eten in een gezellige biergarten ipv om een plekje vechten in het Hofbrauhaus. Geldt dat ook voor jou! Dan zijn de vakantiehuizen in het kasteel midden in het natuurpark Altmühltal de ideale uitvalsbasis.

Olympiapark München
Olympiapark München