BACKELS VAN ROOS

Snel en makkelijk pruimencake recept

Snel en makkelijk pruimencake recept van Roos

Onze gastblogger Roos heeft het backselkoort weer te pakken. Dit keer een pruimencake. De pruimen liggen al in de winkel en op het landgoed zijn ze binnenkort ook te plukken!

Wat heb je nodig voor de pruimencake

125 gram bloem
3 gram bakpoeder
Snuf zout
200 gram suiker (of witte basterdsuiker, maar let op klontjes in de suiker!)
115 gram boter, ongezouten en op kamertemperatuur
2 eieren
12 kleine pruimen, gehalveerd en ontpit
Kaneelsuiker (2 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneel mengen werkt ook prima!)
Springvorm/bakblik Ø 22 cm

Snel en makkelijk pruimencake recept

Voorbereidingen

Oven voorverwarmen op 175 graden. Meng de bloem, bakpoeder en suiker. In een andere kom meng je met een handmixer de boter met de suiker tot het goed gemend, zacht & fluffy is. Met gewone kristalsuiker duurt dat wel even, maar witte basterdsuiker werkt dit fantastisch. En ‘fluffy’.. Tja, een betere omschrijving is er niet! Hierna meng je per keer een ei door het boter-suiker mengsel. Daarna gaan de droge ingrediënten erdoor. Hoef je niet lang te mixen, gewoon tot het goed gemend is. 

Snel en makkelijk pruimencake recept

Werkwijze

Doe het beslag over in een springvorm of bakblik, invetten is niet echt nodig.  Verdeel de pruimen over het beslag, met de snijkant omlaag en strooi er kaneelsuiker over. Bak de cake in de oven mooi bruin en gaar, 50 minuten is prima. De ultieme gaar-test is natuurlijk met een prikker maar met zoveel pruimen in het beslag heb je kans dat je in de pruimen zit te prikken. Let hier dus op, bij twijfel 5 minuutjes langer  bakken.

Deze cake is heerlijk als hij net gebakken en afgekoeld is, maar smaakt fantastisch als er de volgende dag (of de dag daar na!) nog een stukje over is. Die pruimen worden zo heerlijk zacht en het vruchtvlees lijkt wel jam te worden!!

Snel en makkelijk pruimencake recept

Kleine aanvulling op het recept

Kleine opmerking over de pruimen: ik had geen kleine, stevige pruimen. Tegenovergestelde zelfs! De eerste goede lichting pruimen die ik in de winkel zag waren groot en zo enorm sappig! Dat heeft zeker invloed op de cake want deze moet iets langer bakken en de pruimen zakken volledig naar de bodem. Kleine en stevige pruimen zorgen wel voor een compactere cake. En met grotere pruimen heb je minder nodig..

Variatie tip

Het beslag kun je prima als basis gebruiken. De pruimen zijn heerlijk maar abrikozen, perziken, pluots, smaken er ook goed in! Zelfs een zachte appel straks in de herfst!

Snel en makkelijk pruimencake recept

Wie is gastblogger Roos?

Roos is gast (en blogger) van de vakantiehuizen op Schloss Möhren. Zij heeft al meerdere keren op het kasteel gelogeerd en we volgen elkaar online via instagram. Haar instagram profiel zegt: Spring in’t veld-meisje | dagdromer | maakt graag backsels | ❤ ?⛰| ❤ Haarlem | buitenkind

Ik kan daarbij aanvullen dat ze lief is, humor en prachtige ogen heeft EN haar naar eigen zeggen ‘backsels’ super leuk zijn om te volgen op insta. Nu hebben wij afgesproken dat ik haar af en toe echte Duitse taartjes tijdschriften mag sturen en zij ze gaat proberen en delen op mijn blog. Eigenlijk heeft Schloss Möhren dus een hele eigen gastblogger. Wat ik dan weer SUPER leuk vind.

VOLG ROOS OOK OP INSTAGRAM?

Heeft het gesmaakt?

Laat je hieronder weten of het recept gelukt is en of hij gesmaakt heeft?