STOOFPEERTJE MET HANGOP

Herfstrecept van eigen landgoed!

Stoofpeertje met hangop

‘Ik heb het nog nooit gemaakt dus ik denk dat ik het wel kan.’ Mijn favoriete Pipi Langkous quote. Dat riep ik de stoofpeertjes voor bij het hangop recept van onze boom plukte. Daar gaan we.

Hoe maak je hangop

Voor de hangop heb je nodig, een zeef, theedoek, boerenyoghurt en een kom voor het opvangen van het vocht.

Zo maak je hangop. Zet de zeef in een kom. Bekleed de zeef met de theedoek en giet de boerenyoghurt erin. That’s it. Je laat het minimaal 4 uur staan. Daardoor lekt het vocht door de theedoek en zeef in de kom en blijft er een stevige hangop over. Schraap de dik geworden yoghurt (die vanaf vanaf dat moment hangop heet) in een schaaltje, doe er een paar walnootjes bij en giet er een beetje honing overheen. KLALALA!

Stoofpeertje met hangop
Stoofpeertjes plukken
Stoofperen van eigen landgoed

Hoe maak je stoofpeertje

Je hebt nodig. 1,5 kilo stoofpeertje, 2 kaneelstokjes, rode bessensap, anijs en citroen. Schil de stoofpeertje, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Breng de stoofpeertje met de bessensap, kaneelstokjes, citroensap en anijs zachtjes aan de kook en laat de peertje 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen.

That’s it!

Stoofpeertjes maken
Stoofpeertjes ingrediënten

Serveertip

Serveer de stoofpeertje met een dot hangop met honing en walnoten.

Je kunt alles nog rustig een keertje bekijken in de weekvlog nr 8 (vanaf 1:50 minuten zie je mij aan het stoofpeertjes recept maken) van uwe kasteelvrouwe Sandra. Vanaf 2.00 min. begint de bereiding van het stoofpeertje met hangop recept.

YouTube weekvlog nr. 8 

Stoofpeertjes met hangop en walnoten van eigen landgoed

Stoofpeertjes smaken het lekkerst als je ze zelf tijdens je herfstvakantie op het landgoed plukt. Nieuwsgierig of er nog plek in de vakantiehuizen in de herfstvakantie? Bekijk de beschikbaarheid of stuur me een emailtje.