ALLES WAT JE WILT WETEN OVER HET

Oktoberfest

Waarom is het Oktoberfest in september?

Het eerste Oktoberfest was op 12 t/m 17 oktober 1810. Vanwege de kans op beter weer is het Oktoberfeest in de loop ter tijd verschoven naar september. De nachten zijn warmer en zo kunnen de gasten langer buiten in de biergartens genieten.

Het Oktoberfeest begint traditiegetrouw op de eerste zaterdag na 15 september. Het Oktoberfeest duurt 16 dagen.

Oktoberfest München

Wanneer was het eerste Oktoberfest?

Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden en duurt 5 dagen (van 12 t/m 17 oktober 1810) gehouden. Het was het feest ter gelegenheid van de bruiloft van Prins Lodewijk van Beieren en Prinses Theresia van Saksen. Er werd een paardenrace gehouden op de Theresienwiese (toen nog een buitenwijk van München). Het veld / weide is genoemd naar de bruid Therese. De Theresienwiese ligt nu midden in de stad München (5 min lopen van de Haubtbahnhof München).

Oktoberfest München

Wat is het Oktoberfest?

Het Oktoberfest word jaarlijks in de stad München in Zuid-Duitsland (Beieren) gehouden. Het is het grootste bierfeest ter wereld.

Wat betekent O’zapft is?

Het eerst vat bier is op kosten van de brouwerij! De burgermeester van München slaat het vat met een bierkraantje open met de woorden ‘O’zapft is’. Wat betekend ‘het is getapt’! Daarmee is het Oktoberfeest officieel geopend.

Oktoberfeest München

Dirndl’s en Lederhose

Naast het grootste bierfeest ter wereld is het Oktoberfest vooral bekend om haar klederdracht. De Dirndl en Lederhose. Wil je weten wat de kledingvoorschriften zijn lees dan de Dirndl en Lederhose klederdrachtguide!

Hoeveel weegt een Mass bier?

Wist je dat: een Mass bier iets meer dan één kilo weegt. En dat deze prachtige dames met ongeveer 10 bierpullen meer dan 10 kilo in haar handen draagt.

Meer weten over het grootste bierfeest ter wereld. Bezoek dan de officiële oktoberfeest website 

Oktoberfest München

Wel het Oktoberfeest maar overnachten in de rust en natuur

Eerlijk is eerlijk. Één dagje Oktoberfeest is genoeg. Overnachten in een overvol München die tijdens het Oktoberfeest meer dan 6 miljoen bezoekers trekt. Lijkt mij geen bucketlist dingentje. ’s Nachts wakker liggen van, dronken Amerikanen of Oostenrijkers of luidde Italianen en Fransen. Om nog maar te zwijgen over de hoofdprijs betalen voor een overnachting.

De vakantiehuizen in het kasteel in Beieren liggen midden in de natuur. Ver van de Oktoberfeest hectiek maar met de trein maar 1,5 uur van je vakantiehuis vandaan. Vanaf de Hauptbahnhof in München is de Theresienwiese maar 5 minuten lopen.

Kasteeltoren