GEHEIME KAMER ONTDEKT

Kamer gevonden in het kasteel!

Schatzoeken

Schatzoeken dat is iets wat bij iedereen wel tot de verbeelding spreekt. En dwalend door een kasteel met geheime vluchtgangen, honderden hoekjes, kasteeltorens, verlaten zolders met inscripties zorgt bij de meeste wel voor een lichte goudkoorts.

Geheime kamer in kasteel ontdekt

Geheime kamer ontdekt

Nu hadden wij met kerst een familie in het vakantiehuis de Portierswoning logeren waarvan hij in de bouw zit. Iemand dus die met andere ogen naar bouwconstructies kijkt. Zo vroeg hij zich af wat er achter het muurtje in de gang naast de badkamer zit.

Een dun wandje waar wij al 15 jaar bijna dagelijks langslopen. Met een voorzichtige angst naar wat aan te treffen maar met een gezonde dosis goudkoorts zijn wij op eerste kerstdag aan het schatzoeken gegaan.

Het geheime kamertje

Verstopt achter de muur vonden wij een kamertje. Aan de planken tegen de muur te zien, heeft deze ruimte waarschijnlijk vroeger gediend als voorraadruimte. Waarom deze muur ervoor is geplaatst is ons vooralsnog een raadsel. Maar na het zorgvuldig weghalen van de wand hebben wij tijdens de kerstvakantie samen met de gasten het kamertje ingericht als provisorische slaapruimte.

Kasteelslaapkamer

Voor de komende periode wordt dit mijn nieuwe interieur project. Deze ruimte vraagt om een kasteelinrichting en is een perfecte slaapplek.

Wil je dit jaar in de nieuwe of een van onze andere kasteelslaapkamers slapen. Dat kan! Ontdek onze vier vakantiehuizen op het kleinschalige maar ruim opgezette vakantiepark op het kasteel in Zuid-Duitsland.

Vakantiehuizen in het kasteel

Meer kasteelverhalen

Wist je dat je het leven achter de kasteelpoort dagelijks kunt volgen op instagram, YouTube of op Substack!