KASTELEN EN TIJDVENSTERS

Reizen naar een andere dimensie!

Anders georiënteerd creatievelingen

Mensen die in kastelen geïnteresseerd zijn, zijn anders georiënteerd. Hun belangstelling wordt gewekt door eeuwenoude geschiedenis, bijzondere verhalen en hang naar het onbekende. Het zijn vaak creatievelingen zoals schrijvers, ontdekkingsreizigers, foto- en/of videografe en andersoortige kunstenaars. 

Kastelen fungeren voor hen als een veilige plek om te ontsnappen aan de standaardnorm en om zich onder te dompelen in een andere dimensie. 

Hun kleurrijke, spirituele en creatieve karakter wordt gevoed door de energie die achter de de bescherming van de hoge kasteelmuren stroomt. 

De intuïtie van de creatieveling weet of de ziel goed is en welke wijsheden er rondzingen. En binnen de kasteelmuren gaat het 6e-zintuig als vanzelf wagenwijd open voor fluisteringen uit het verre verleden.

kasteel portaal andere dimensie

Kastelen zijn portalen naar andere dimensies

Kastelen zijn vaak gebouwd op plaatsen waar de barrière tussen dimensies zwakker is, waardoor ze gevoeliger zijn voor tijd-ruimte-vervorming. Dit opent de mogelijkheid voor reizen naar andere werelden en tijden. Kastelen fungeren als een soort knooppunt dat toegang of een poort biedt naar verschillende universums. 

Soms is een tijdreis vrij eenvoudig gemaakt en is een doorgang naar een kamertje met jaren 60 interieur (zoals bij ons op zolder) al een trigger om je terug te teleporteren naar de tijd dat je als 7-jarige in je in je lievelings flanellen pyjama op zolder van je oma sliep. Zelfs zonder je ogen dicht te doen kan je de muffige geur van toen oproepen, hoor je het geroezemoes van je ouders in het kamertje naast en weet je nog precies hoe de ruwe zool van je pantoffeltjes aan je blote voetten kriebelde als je er ‘s nachts uit moest om te plassen.

Een andere manier om contact te maken met een dimensie is via oude artefacten en geheime kamers of gangen, waarbij het activeren van de doorgang vaak een complexe opdracht, handeling of spreuk vereist. Ook kan zo’n doorgang worden bewaakt door mythische wezens, legendes of krachtige entiteiten om te voorkomen dat ongewenste personen toegang krijgen tot het parallelle universum.

meisje in bed op een zolderkamertje

Intappen op een andere dimensie

De spirituele creatieveling heeft vaak al genoeg aan gewoon alleen maar zijn. Om te voelen welke energie er op het kasteel vibreert. 

Binnen de kasteelmuren kan de creatieveling als vanzelf intappen op een andere dimensie.

Een briesje door het zachte gras neemt je mee naar lentes in het verleden. Naar natte blote voeten in het gras, lachende kinderstemmen rennend over het erf en de hoopvolle zachtroze bloesem aan de fruitbomen. De diepe nerven in de bast van de oude walnoot verklapt hoe koud de winters waren. En door te luisteren naar het geruis van de blaadjes aan de bomen hoor je hoe kleurrijk en gul de herfst en zwoel en zonnig de zomers waren. 

Aan de rimpelingen die de libelle op het water achterlaat, voel je hoe veerkrachtig het leven op het kasteel is.  

Zelfs de wind componeert muziekstukken gebaseerd op vroegere kasteelbewoners. Het ligt voor het oprapen. Het universum komt tot rust tussen de bescherming van de oude kasteelmuren. De diepe kleuren van oude beschavingen weerkaatsen in het licht tegen de muren met onleesbare inscripties. Kleuren waar nog geen naam voor is en die een verfrissende blik werpen op het nu.

Met je hand op de klamme stenen van het kasteel komen al deze energie bijna tastbaar tot leven. Onbevangen en overvloedig stromen ze in tijdvensters, rijk aan ervaringen, dwars door elkaar heen. Van koud naar warm en van verdriet naar blijdschap. Rimpelig, ruw en soms glad en zacht, net als het leven. 

En voor wie ruikt, luistert, voelt en kijkt ontvouwen zich ervaringen die ook onderdeel zijn van jouw dna. Door het prikkelen van je geheugen stimuleert dat een ervaring uit een vorig leven waarvan je niet wist dat ze ook onderdeel zijn van jouw geschiedenis.

libelle water kasteel

Interdimensionale reizen

Als je bij de juiste trilling, je hand laat rusten op de kasteelmuur en als dan het licht door je wimpers in gebroken bundels op je rustende hand valt, kan je zelfs je oude vertrouwde handen uit het vorige leven zien. 

Zichtbaar dooraderd met de sporen van tijd, vertellen de diepe rimpels en groeven op de dunne huid een levensverhaal vol avonturen en uitdagingen. De huid, ooit glad en strak, is nu getekend door het leven en verraadt het verstrijken van de jaren.

De nagels, ooit sterk en glanzend, tonen nu slijtage en zijn iets brozer geworden. Ze herinneren aan het vele werk dat deze handen hebben verricht, of het nu was om te zwoegen op het land, kunstwerken te creëren, of geliefden vast te houden.

De spieren lijken niet meer zo krachtig als in hun jeugd, maar ze bezitten nog steeds een onmiskenbare waardigheid. De hand heeft vaak zoveel gedaan: liefdevol gestreeld, hard gewerkt, getroost en gebouwd aan het vervullen van dromen. Er is een zekere trots in de vastberadenheid waarmee deze handen door de tijd zijn blijven gaan.

Het draagt de geschiedenis van jouw leven met zich mee, met al zijn ups en downs, vreugde en verdriet. Het symboliseert wijsheid, ervaring en een onwrikbare vastberadenheid om door te gaan, ongeacht de uitdagingen die het leven op de weg heeft geworpen.

Deze oude hand heeft deze kasteelmuur waarschijnlijk honderden jaren geleden gebruikt als steun bij een moment van rust. Om je hand, nadat je langzaam op het bankje hebt plaatsgenomen, te laten rusten in je schoot. Een toen achteloze en gedachteloze handeling kan via een wormgat door het universum naar de huidige dimensie geteleporteerd worden

neerkijken op je eigen ouden handen in schoot

Tijd bestaat niet

Alleen een kunstenaar snapt dat deze ervaring je in staat stelt om je creativiteit buiten de beperkingen van het alledaagse leven en het onbekende te verkennen.

Met deze ervaring voegt jouw spirit weer een stukje aan de herinnering op het erfgoed toe. Jouw ziel weet waar het thuishoort. Waar jij in een vroeger leven kleur, geur, emotie, wijsheden en ervaringen hebt toegevoegd aan de geschiedenis. Jouw ziel weet net als een kompas wat altijd zuiver naar het noorden wijst, waar zijn roots liggen.

Het versterkt je persoonlijkheid met normen en waarden. Zorgt voor nuances in je identiteit en verbondenheid met jouw karakter en is een steun bij het nemen van keuzes voor de toekomst. 

Wanneer jij de behoefte voelt om los te breken van je dagelijkse routine. Als je je creativiteit wilt versterken door te onderzoeken wat voor jou in je vorige levens van waarde was. Zodat jij je eigen dna meer nuances en identiteit kunt geven. 

Weet dat de dimensies binnen de dikke kasteelmuren van Schloss Möhren bijzonder geschikt zijn voor interdimensionale tijdreizen waarbij je niet alleen door de tijd kan reizen, maar ook tussen verschillende parallelle universa of dimensies.

Zodat jij je vakantie kan aanvullen met andere geuren, smaken en normen van andere culturen ervaren. 

De poorten naar het universum van Schloss Möhren staan open.

woman time traveling

Foto’s zijn gemaakt met AI. Door een beschrijving van de karakters aan artificial intelligence te geven heeft Midjourney de personages in de legende met foto’s in beeld gebracht. Midjourney @SchlossMoehren