ONS PARALLEL UNIVERSUM is

Vanaf 30 mei 2020 mogen we weer verhuren!

Vanaf 30 mei mag ik weer verhuren. Hoewel de grens tussen Nederland en Duitsland nooit echt dicht is geweest is vanaf 15 juni touristisch reizen weer toegestaan. Ik ben voorzichtig blij met onze nieuwe kwetsbare vrijheden maar ik maak wel een dansje.

Pretparken & zwembaden

Ook Playmobile Funpark en Legoland mogen vanaf 30 mei 2020 weer open. Beide parken hebben een veiligheidspakket ter goedkeuring aan de Beierse regering ingediend. Dus dat gaat de goede kant op. Houdt er rekening mee dat kaartjes (en ik denk dat je er snel bij moet zijn) online moet bestellen. Zo gauw ik iets weet gooi ik het online op facebook.

Ook wordt er onder hochdruck gewerkt aan een Sicherheitsprotocol voor zwembaden.

Playmobile Funpark open vanaf 30 mei 2020

Biergarten & restaurantjes

De biergarten gaan vanaf vandaag open en de restaurants vanaf 1 juni.  Musea, dierentuin en de ijssalon waren vanaf begin mei al open.

Veiligheid

Nu heb ik tegen iedereen die het horen wilde geroepen dat ons landgoed super social proof is. Check ✓ 

Naast dozen met handzeep, heb ik voor de hoofdprijs (afzetters) liters ontsmettingsmiddel en mondkapjes ingeslagen. Check

En afgelopen week heb ik een hygiene protocol opgesteld volgens de RKI (Duitse RIVM) richtlijnen.  Check, check dubbel check

handzeep

Belofte maakt schuld

Om dit allemaal te vieren heb ik de meiden beloofd dat, als de grenzen open zouden gaan, ik een SUP te kopen (zo’n surfplank met een peddel). Ofschoon financieel geheel onverantwoord, heb ik dus die SUP gisteravond in m’n winkelmandje gekieperd.

Een vrouw en vrouw, een woord een woord, nietwaar. Als dat ding op tijd binnen is zal je ons dus aankomende weekend via instagram en FB stories al lekker kunnen zien oefenen. En daarmee hebben wij gelijk een voorsprong op de Schloss Möhren gast peddelaars deze zomer. Dat u het even weet ;-)

SUP

Wat mis ik jullie dynamiek

Tjeeetje wat mis ik jullie dynamiek op het landgoed. Ondeugende riddertjes en prinsesjes en avontuurlijke wandelverhalen. Gewoon een praatje bij de schommelstoel, de nieuwste technische snufjes of de laatste must read boektips .

Anders dan anders

Ja, het zal een anders dan anders zomer worden. Sowieso gaat deze tijd de boeken in als een periode waar we het nog jaren over zullen hebben.

Maar ons kasteel staat al meer dan 900 jaar. De dikke muren en de schlosspoort zijn gemaakt om gevaren buiten de deur te houden.

Binnen de kasteelmuren ben je in een andere wereld. Een soort parallel universum met een eigen bestaande werkelijkheid, onafhankelijk van de wereld buiten de kasteelpoorten.

Voor nu is het voor Nederland het nog 27 nachtjes slapen en daarom zit er niets anders op dan digitaal te vluchten naar ons parelel universum.

Geen zin om langer te wachten. Reserveer dan één van onze vakantiehuizen op het kasteel.