Covid-19-virus maatregelen

Nieuwe manier van vakantie!

Covid-19-virus maatregelen

De laatste dagen zat ik een een soort freeze! Vol ongeloof vastgezogen aan het web baande ik mij een weg dwars door al mijn schemtijden heen. Koortsachtig op zoek naar informatie over wat ons nu precies op dit moment overkomt. Door alle info niet in staat er ook maar iets te zeggen. 

De regering in Beieren schakelt snel en voortvarend terug. De kinderen zijn 5 weken thuis. Waarvan 3 weken quarantaine, 2 weken Osterferien. Het openbare leven gaat op slot en dus ook niet sporten, muziek, winkelen of een ijsje eten in de stad. 

Ter bescherming van onze fitte 80 jarige kasteelbewoners besloten afgelopen week voor een volledige lockdown te gaan tot 31 maart 2020. Geen gasten, vriendinnen, logeerpartijtjes en clubhuis bezoeken. Wat na enige mopperen gelukkig snel bij onze meiden indaalde. Wat overblijft is homeschooling en veel rondjes met ons hondje. 

Zonder tegenbericht gaan wij met Pasen weer open! 

kasteeltuin

Vacuüm

Ik bevond mij afgelopen week in een virus-vacuüm. Pas toen het besluit van een volledige lockdown tot 31 maart viel, gingen mijn hersen weer werken. 

Ik sta weer aan. Het soort schrijversblok die ik had is verdampt. Woorden rollen weer in mijn concept boek en bij de meiden broeien op puber -thuis-ondernemingen op (hierover later meer). 

schrijversblok

Covid-19-virus maatregelen voor de gasten van de vakantiehuizen op het kasteel. 

Sowieso houden wij contact met onze gasten voor hun verblijf over de dan geldende situatie. Is iedereen gezond en een kasteelvakantie verantwoord. 

Meest actuele reisadvies van de Rijksoverheid voor Duitsland

Op het landgoed

Ons landgoed is 4,5 ha groot (ongeveer 9 voetbalvelden) waarbij iedereen voldoende ruimte heeft zichzelf te zijn. 

Ieder vakantiehuis heeft een eigen tuin buiten gehoor- en niesafstand van alle andere kasteelgasten en -bewoners. 

Op het terrein hebben wij een eigen voetbal- en volleybalveld. 

Een trampoline en Wifiboom met nieuwe bierbanken.

En boshut en klimbomen!

Daarbij heb ik geheel onverantwoord deze super Wubble Bubble Ball gekocht in roze en blauw voor op onze trampoline.

 

Is het nieuwe geheime kamertje bijna opgeknapt (vanwege de lockdown met een kleine vertraging) maar deze is met de Pasen klaar. 

Direct aan de voordeur twee spannende wandelroutes en heel heel veel leuk #rondjemethethondje routes.

Hou ik mijn lijstje up to date met openingstijden van vrijetijds en horecagelegenheden!

Mocht de ijssalon dicht zijn hebben wij een heuse ijsmachine!

Maar ook een popcorn machine (hou op San,,,,, je maakt me gek!!!)

Extra hygiëne

Uiteraard hanteren wij extra hygiëneregels voor onszelf maar ook voor onze gasten. 

We behouden ons warme welkom maar 

  • begroeten elkaar niet met handen schudden
  • houden met een warme glimlach een fysieke afstand

Vwb de vakantiehuizen zijn de deurklinken en handgrepen extra gereinigd en liggen er voldoende papieren zakdoekjes en wc papier. Handdoeken wissen momenten zijn er  wanneer gewenst

Nieuwe manier van vakantie!

Één ding weet ik redelijk zeker. Er is een periode voor en na deze crisis. Bij je het boeken van je vakantie zal je je vanaf nu voor altijd (of in ieder geval voor de komende 2 jaar) afvragen: 

Hoeveel mensen lopen er op mijn vakantieplek rond?
In het geval van Schloss Möhren maximaal 22 vakantiegasten en 6 kasteelbewoners. Ruim onder de tot nu toegestane maximale 100.

Heb je nog wel zin in een hutje mutje vakantiepark waar de het volgende vakantiehuis minder is dan de toegestane afstand van de toekomst. De kleinschalige vakantielocatie ligt op een 4,5 ha groot landgoed wat ongeveer 9 voetbalvelden groot is.

Welke voorzorgsmaatregelen neem je zonder bij thuiskomst je dierbare oudere te infecteren?
Bij ons op het kasteel zullen wij er alles aan doen om jullie die veiligheid te garanderen. Je bereikt onze vakantiehuizen in ieder geval virus vrij met je eigen auto en op maar een halve dag rijden van Nederland.

WAT NU!

Dit ik wat ik er voor nu over kan zeggen en beloven. Ik ga van onze lente genieten. Die zo dapper en kwetsbaar voorspelt dat het goed komt. Hoe dan ook!

Covid-19-virus maatregelen