Wereldreis in lockdown

AFGELOPEN JAAR MAAKTE IK EEN

Wereldreis in lockdown!

Afgelopen jaar maakte ik een wereldreis in lockdown. In de eerste lockdown zocht ik ter ontspanning toevlucht in de boeken hitserie ‘de zeven zussen’. Zo reisde ik naar de voet van de Christo in Brazilië, via Noorwegen naar Edinburgh, door de woestijn van Australië, via de zigeuners in Granada naar het koloniale leven in Kenia.

Zes weken lockdown, iedere week een ander land en boek (zelfs ontspannen doe ik fanatiek). Ik heb er van genoten.

De zeven zussen:

Boek 1, boek 2 storm, boek 3 schaduw, boek 4 parel, boek 5 maan en boek 6 zon.

Reis rond de wereld met de zeven zussen

Lockdown in the United Kingdom

En in deze lockdown zit ik vol in ’the Crown’ en het mooie Engeland. Ik verdwijn in de prachtige Britisch tongval, de briljante bloementjes jurken, statige kastelen en jacht uitstapjes van het bekendste koninklijke familie ter wereld.

Alles aan de serie is prachtig, de perfect gecaste acteurs (inclusief de oren van Charles), de auto’s, het regenachtige weer, de landschappen, de ministermeeting’s en zelfs de manier waarop Margaret Thatcher ‘democracy’ uitspreekt.

I love it. 

the Crown

Wereldreis in lockdown

En nu is het vandaag Blue Monday de meest depressieve dag van het jaar. En of dat nog niet genoeg is zitten grote delen van de wereld in een zware lockdown (yep, wij ook en zelfs een stukje strenger dan in NL).

Dus ik reis nog even door. Er zit niets anders op! Reizen vanuit je luie stoel = armchairtraveling

Iglo op het kasteel

Winter op het kasteel

Als je nu vanaf je bank naar het kasteel in Zuid-Duitsland reist kom je in een dik pak sneeuw met een sneeuwpop en een iglo voor de kasteelpoort. 

Je kan een sneeuwbalgevecht of sleewedstrijd aantreffen en een waterig zonnetje door een prachtig winters landschap bij het #rondjemethethondje https://www.instagram.com/schlossmoehren/reels/

Nu dromen, straks genieten

Met het vooruitzicht van het vaccin is het geoorloofd voorzichtig te dromen van een coronaproof vakantie. Want als je nu reserveert ben je zeker van een plekje in de vakantiehuizen op onze coronaproof kleinschalige vakantielocatie. En ben je iedereen voor die net als vorig jaar massaal corona proof vakantiehuizen ging reserveren.

Al onze vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien, hebben eigen sanitair en keuken en op het 4,5 ha grote landgoed midden in de natuur heel heel veel ruimte (wij waren al social distance proof voor het woord bestond).

Nu dromen, straks genieten

Flexibele Annuleringsvoorwaarden

Ik kan je geruststellen. Gaat Beieren, Duitsland of onze landkreis op slot, mag je kosteloos annuleren.

En voor maar 35 euro (dat geldt voor een heel jaar en niet alleen voor je vakantie op het kasteel) ben je met reisverzekering van de ANWB ook nog verzekerd als jezelf of één van je reisgenoten het coronavirus oploopt, negatief reisadvies en vergoeding van ongenoten dagen als je tijdens je vakantie in quarantaine moet.

Liever afwachten

Dan kan ik je de reisgids Beieren eigentijds authentiek aanraden. Daar reis je langs kastelen, mythische krachtplaatsen idyllische binnenmeren en wandelroutes over eeuwenoude rotsformaties. Alles door uwe kasteelvrouwe zelf getest en beschreven.

Reisgids Beieren eigentijds authentiek