BACK IN BUSINESS

Wij mogen weer verhuren!

Anders dan in Nederland was in Duitsland tijdens de gehele pandemie toeristisch verhuren verboden. En zo verdampte tot 2 keer toe de paas- en meivakantie en een herfst-, kerst- en krokusvakantie. En daarmee was mijn bedrijf in de 1e, 2e en 3e covid-golf, 308 dagen dicht.

DRIEHONDERDENACHT!

Maaaaar per vandaag zijn de besmettingen 7 dagen onder de 100 (van de 100.000 inwoners in onze Landkreis Weißenburg en Gunzenhausen wat net zo groot is als de provincie Utrecht) en met een gemiddelde van 50 is dat een dikke 150 besmettingen lager dan in Nederland waar die nu rond de 186 is.

RAMPAPA RAMPAPA  – BACK IN BUSINESS

Dus #zijvanhetkasteel mag per vandaag officieel weer verhuren. Tralalalala…….

BIECHT 

Ok nu moet ik wel opbiechten dat ik stiekem …..

BIECHT 

Ok nu moet ik wel opbiechten dat ik stiekem de ‘7 dagen onder 100’ zelfstandig iets heb verkort naar 4 dagen onder 100. Zodat ik afgelopen zaterdag met de start van de pinkstervakantie in Duitsland al begon met verhuren.

Dit geheel zonder overleg met Ruud die dit geen goed idee vond (terecht). Maar ik had zooooo’n heimwee naar gasten dat ik het de laatste 3 dagen niet meer vol hield.

En hey, als je ergens #coronaproofvakantie kunt vieren is het hier wel. Dusss….

Maar niet handig.

Want voor de gene die ons kasteel niet kennen, onze kleinschalige vakantielocatie ligt op een nogal dominant plekje in het dorp. Boven op een berg waar, als ’s avonds de lichtjes in de vakantiehuizen aan gaan, het hele dorp kan zien dat #zijvanhetkasteel gasten in haar huisjes heeft.

Dus nog geen uur naar het invallen van de schemering belt onze dorps sheriff naar Ruud met de vraag ‘Is jou vrouw aan het verhuren????’

Nou kennen die twee elkaar goed en kon Ruud uitleggen dat het niet zijn idee was maar dat hij mij niet had kunnen tegenhouden. En onze dorps sheriff snapt ook ‘de net niet pleite premie’ van de regering anders overleven is dan een doorbetaald salaris. Goud zo’n dorps sheriff ;-)

OK…. leuk verhaal San maar wat betekend dat voor mij! Nou……..

#ZIJVANHETKASTEEL IS WEER ‘BACK IN BUSINESS’!

Kasteelvrouwe en Schloss

HUIDIGE SITUATIE MEI 2021 

Voor nu geeft Duitsland, Nederland en andersom nog code oranje. Maar als de dalende tendens van besmettingen doorzet zal dat snel op geel springen (verwachting is 1 juni).

Ben jij gevaccineerd of heb je een ‘covid genezen’ verklaring dan heb je vrij reizen naar Duitsland. 

Heb je dat niet kan mag je met een negative test (niet ouder dan 48 uur) Duitsland in en hoef je niet in quarantaine!

Het is nog even afwachten maar zo gauw het Europeese covid-paspoort wordt vrijgegeven zal dat allemaal nog wat soepeler kunnen verlopen.

ZOMER 2021 

Ik ga er vanuit dat wij deze zomer, net als vorig jaar, weer gasten zonder al te veel beperkingen te kunnen ontvangen.

GRATIS TESTEN 

Mocht een negative covid test nodig zijn. Ik heb een afspraak gemaakt met ons testcentrum in het Thermalbad van Treuchtlingen dat ook mijn vakantiegasten uit Nederland GRATIS en zo vaak ze willen getest mogen worden. Deze test heb je nu nog nodig voor entree van pretparken en musea. Link voor een afspraak. Maar ook op het kasteel heb ik een stapel sneltest liggen.

En dan nu….. blijft er niets anders dan te zeggen. Dat wij al corona proof waren voor het woord bestond! 

KASTEEL & VAKANTIEHUIS 

Onze kleinschalig vakantielocatie met 4 karakteristieke vakantiehuizen op een kasteel in Zuid-Duitsland – Beieren! Is voor de eigen-wijze vakantiegast met gezin of hond die rust en natuur wil afwisselen met actie en cultuur.

Logeren in een kasteel in Duitsland

Ps. In Duitsland is het verplicht in de winkels medicinale mondmaskertjes (zogenaamde FSP 2 maskertjes) te dragen.