lockdown update januari 2021 Beieren

HUIDIGE MAATREGELEN JANUARI 2021

Lockdown update januari 2021 Beieren!

Een lockdown update vanuit het winterse Beieren. De lockdown van 1 november werd op 13 december met een harde lockdown verscherpt. Vanaf 10 januari 2021 komen daar nog meer maatregelen bij.

Lockdown update

De harde lockdown wordt verlengt tot 31 januari. Vanaf nu mogen wij als één huishouden maar één persoon per dag treffen (kinderen tot 3 jaar uitgezonderd).

Scholen

Scholen en kinderopvang blijven dicht.

Afstandsonderwijs geldt voor alle klassen.

De krokusvakantie in Beieren is geannuleerd. Onderwijs gaat ‘gewoon’ door om evt achterstand  in te halen.

Avondklok

Tussen 21.00 en 6.00 uur mogen wij niet naar buiten.

Er geldt een alcohol verbod voor buiten

Vanaf 200 besmetten personen per 100.000 inwoners mogen wij niet verder van 15 km van ons huis.

Kleine kanttekening

Hoewel de besmettingsgetallen in Duitsland hoog klinken is het goed te weten dat Duitsland 4,5 x meer inwoners heeft dan Nederland. En als je die rekensom loslaat op het aantal besmettingen in Nederland liggen de besmettingsaantallen in Duitsland nog altijd lager dan in Nederland.

Anders dan in Nederland is toeristisch verhuur van de vakantiehuizen verboden. En ook de restaurants zijn net als wij gesloten.

Sneeuw en zon

Sinds afgelopen week wordt ons kasteel versiert met een verse laag sneeuw en zon. Dat maakt de wereld een stukje lichter en frisser. En omdat er niets anders op zit dan dromen vanuit je luie stoel neem ik jullie via de stories op instagram en Facebook dagelijks mee door ons winterse landschap.

Lieve Groet uwe Kasteelvrouwe Sandra

Kasteel en sneeuw