PLAYMOBILE FUNPARK IN CORONA TIJD

Playmobielland Duitsland!

In de 2e week na de heropening op 30 mei 2020 van Playmobile Funpark bezochten wij het Playmobielland park bij Nürnberg. Hoe het is in Playmobielland Duitsland in het corona tijdperk en aan welke regels je je moet houden lees je in deze blogpost.

Playmobielland Duitsland piratenschip

Eerst wat algemene gegevens van het Playmobielpark!

Waar ligt Playmobielland Duitsland?

Het funpark met playmobiel ligt in Zirndorf, 11 kilometer ten westen van Nürnberg in de deelstaat Beieren. Vanaf Utrecht is het 625 kilometer en een krappe 6 uur rijden.

Playmobiel hotel Duitsland

Direct naast het Funpark ligt het Playmobile hotel die helemaal ingericht is voor een overnachting van één of twee nachten met parkbezoek. Ideale tussenstop met kinderen voor een doorreis naar het zuiden.

Hoe groot is het Playmobielpark?

Totaal is Playmobile Funpark 90.000m2 groot (9 ha = 18 voetbalvelden). Met 26 verschillende fantasie-landen. Afgelopen jaar ontving het Funpark 1 miljoen bezoekers.

Voor welke leeftijd is Playmobiel Funpark Duitsland geschikt?

Voor een leeftijd vanaf 3 tot uiterlijk 14 jaar Waarbij ik zelfs vind dat de meest ideale leeftijd tussen de 5 en de 10 jaar is.

Wat kost Playmobielland Duitsland?

Zonder kortingskaarten of abonnementsvoordeel kost een kaartje in het hoogseizoen voor kinderen en volwassenen 12,50 euro.

Wat maakt Playmobile Funpark zo bijzonder?

Wat direct opvalt is de kindervriendelijkheid van het park. Het ruim opgezette park heeft een duidelijke bewegwijzering met plaatjes en overal toiletten. Met rond ieder speeleiland veel schaduwplekken voor de ouders om te zitten. Met (voor de gene in het gezin die altijd moet testen hoe nat het water is) een droger om te voorkomen dat je kind kletsnat in de auto terug naar je vakantiehuis moet.

Playmolbielland Duitsland Feeënland

Het Funpark heeft verschillende belevenis eilanden zoals:

– Zeemeerminnen koninkrijk
– Piratenlagune met enorm piratenschip
– Ridderkasteel,
– Wilde westen met goudmijn
– Dinogrot
– Ark van Noa
– Eenhoorn- en feeenland.
– Politie en goKart parcours
– Boerderij en traktor parcours

En ik vind het fijn dat er nergens achtbanen of slingerattracties met luide muziek is. Dat maakt het pretpark tot een absolute must go als je in Zuid- Duitsland logeert.

Playmolbielland Duitsland schatzoeken

Vanaf 30 mei 2020 mocht ook Playmobile Funpark z’n deuren weer openen. Onder hoogdruk had het park een veiligheidsprotocol ingediend dat ‘god-zij-dank’ werd goedgekeurd.

Wat houdt dat in! 

Corona regels Playmobile Funpark

 De kaartverkoop gaat UITSLUITEND online. Een printje van de tickets wordt geadviseerd.

Mondkapjesplicht geldt bij:
– de entree,
– in de rij voor bv het zeediertjes vangen of het piratenschip,
– in het restaurant bij het buffet of de afhaalbalie,
– bij de toiletten,
– in de binnenspeeltuin,
– in de shop,
– Ook bij het rondlopen in de biergarten is een mondkapje verplicht zodat je niet per ongeluk in de frietjes van je buurman niest.

Verder mag je in het gehele park zonder mondkapje rondlopen. Uiteraard geldt ook hier 1,5 meter afstand tot de mede parkbezoekers.

Het binnenklimpark was op het moment van ons bezoek (12 juni 2020) nog gesloten. Maar volgens de medewerker aan de balie gaat deze in de loop van de zomer mogelijk ook open.

De binnenspeeltuin was open maar zonder playmobiel speelgoed. Voor het gehele binnenbereik geldt mondkapjesplicht.

Playmobielland Duitsland binnenspeeltuin

Bezoekers aantallen Playmobielland Duitsland

Geschat heeft afgelopen jaar Playmobile Funpark 1 miljoen bezoekers ontvangen. Een makkelijk rekensommetje zegt dat dat ongeveer 2.800 bezoekers per dag is. Waarbij dat in de zomer natuurlijk meer is dan in de winter.

Hoewel volgens de dame aan de kassa nu maar 1/3 bezoekers wordt toegelaten schatte ik de parkdrukte in op de helft minder bezoekers in. Wat na een tijd van maximale afstand en intelligente lockdown als best druk op mij overkwam. Maar wij konden genoeg afstand houden en nergens zaten gezinnen hutje bij mutje op elkaar.

Parkbezoek fijner in het post corona tijdperk

Eigenlijk vind ik een bezoek in het post corona tijdperk veel fijner. Met een vooraf betaald kaartje weet je zeker dat je het park binnen komt. Geen rij bij de entree en mede door de 1,5 meter afstand in de rij, voldoende is om niet vastgekleefd te worden aan een enthousiaste zweetpapa.
En nu had onze dochter voor het eerst een emmertje met borstel om de eenhoornpaardjes te poetsen zonder eerst een moord te plegen voor een plekje ;-)

En wij vonden moeiteloos een tafel in de biergarten en ook het afhalen van het eten ging stukke sneller.

Ik zie alleen maar voordelen. En als ik jou was zou ik bij deze direct je kaartje reserveren voordat je straks mis grijpt.

Playmolbielland Duitsland

Vakantiehuis bij Playmobielland Duitsland

Het Playmobile Funpark ligt een uurtje rijden van je vakantiehuis in het kasteel vandaan. Midden in de natuur om na een druk dagje funpark bij te komen op een kleinschalige kindvriendelijke vakantielocatie.