BAYRISCHER RUNDFUNK

Schloss Möhren op TV!

Radio en TV opname op het kasteel

Vorige week was er met uwe kasteelvrouwe geen ‘land te bezeilen’. Helemaal van de leg stuiterde ik over het terrein WANT er was een heuse TV en Radioploeg op ons landgoed voor opnames. En niet eentje van een locale zender maar de Bayrischer Rundfunk. Dat terwijl de vakantiehuizen vol zaten met gasten.

Hoewel de filmploeg er de hele ochtend was waren wij maar 2 minuut in de uitzending van een half uur.  Toen wij met onze ogen knipperde ons item alweer voorbij. #kuch

Dus om te voorkomen dat jullie precies tijdens ons item knipperen heb ik ons stukje eruit geknipt tot een video van 2:38 min.

Mocht je je vervelen, de hele uitzending van Frankenschau Aktuell kan je terugkijken op:

BAYRISCHER RUNDFUNK 

Time stamp : 9:55 minuut Schloss Möhren op TV

Niet knipperen dus :-)

© BR24
Bildrechte: BR

RADIO UITZENDING OP BAYERN1

De meiden vonden de radio uitzending leuker dan het TV item! Luister vooral naar de zoete stemmetjes van de Schlosskindjes bij de rondleiding. Zoooooo knap van hun gedaan. Ik barst van trots.

Radio item is van Ulrike Lefherz BR.de

Plötzlich Schlossherrin

Het artikel ‘Plötzlich Schlossherrin’ kan je rustig nalezen op BR.de  

© BR2/Vera Held

Wat eraan vooraf ging

Vorige week kreeg ik spontaan een telefoontje van een report van de BR (Bayrischer Rundfunk) met de vraag hoe het er gezien de quarantaine regels voor Nederlandse gasten op het kasteel qua vakantie uitzag.

Ik kon haar gerust stellen dat ondanks de regels mijn gasten (sommige via een omweg via Oostenrijk om de quarantaine regels te omzeilen) gewoon de weg naar onze kleinschalige vakantielocatie hebben kunnen vinden.

Dat ik gewapend met quarantaine games, mondkapjes en tests alles onder controle heb en het landgoed vol zit met ridder, prinsesjes en hun ouders.

Nieuwsgierig naar onze kleine idylle kwam daarna de vraag of ze met cameraploeg en microfoon langs mocht komen. Degene die mij kennen weten dat ik zo’n mogelijkheid natuurlijk niet voorbij laat gaan.

Hiervoor moest ik aan alles gasten toestemming vragen of zij tijdens de rondleiding gefilmd mochten worden en of het oke was dat ik aan de BR mijn administratie van gevaccineerde en geteste gasten mocht delen.

Toen geen van mijn gasten mij geen strobreed in de weg hebben gelegd waren zij getuigen van een bloednerveuze kasteelvrouwe met een smile van oor tot oor.

Twee camera mannen, een radio en een online reporter kwamen ons kasteel bezoeken. En gelukkig waren zij totaal ‘begeistert’ van onze locatie.

Dat samen met de altijd charmante #hijvan80 en ultra zoete, lieve en keurig aangeklede schlosskindjes heeft ons vakantiegroepje tijdens de rondleiding, ondanks ons steenkolenduits een VERPLETTERENDE indruk achtergelaten.

Had ik al gezegd dat ik barst van trots? :-)

Vakantie op het kasteel

Voor nu genieten wij volop van gasten en de zomer. Een kijkje in het leven op het landgoed vind je op INSTAGRAM!

instagram SchlossMoehren