LEVEN EN CULTUUR IN DUITSLAND

Correspondent De wereld van BNNVARA!

Het radioprogramma ‘De wereld van BNNVARA‘ keert vanaf januari 2021 terug op de radio NPO1. De presentator Stephan Komduur interviewt via de telefoon Nederlanders woonachtig in het buitenland over het leven en de cultuur in hun nieuwe thuisland.

Ook ik hoor graag hoe het landgenoten in een andere cultuur en land vergaat. En vind ik het leuk om als correspondent voor Duitsland een onderdeel te zijn van dit radioprogramma.

Live debuut radio

Bloedje spannend en ontzettend zenuwachtig had ik zondag 10 januari mijn live radiodebuut. Hierin vertelde ik hoe het vaccinatieprogramma in Duitsland verloopt. Later kwam er nog een item over  hoe men hier op de scholen omgaat met smartphone gebruik in de klas.

Hoe het ging? Als je op het NPO logo klikt ga je naar het radioprogramma, je vind hieronder je de tijden (timestamps) waarop ik aan het woord kom:
Time stamps:
Korte intro: 7:40 minuten
Vaccin programma Duitsland/Beieren: 27:35 minuten
Smartphone in de klas: 51:35 minuten

De wereld van BNNVARA

Over Duitsland correspondent Sandra

Mijn naam is Sandra de Greeff en ik woon sinds 2005 in een kasteel in Zuid Duitsland, Beieren (gelegen tussen Nürnberg en München). Naast ons gezin met drie dochters en onze hond ben ik verantwoordelijk voor de verhuur van de 4 vakantiehuizen op het kasteel. Ik ben auteur van de Passepartout reisgids Beieren eigentijds authentiek.

Schloss Möhren is ene kleinschalige vakantielocatie midden in het natuurpark Altmühltal. Voor de eigen-wijze vakantiegast met gezin of hond die rust en natuur wil afwisselen met actie en cultuur.

Sandra de Greeff