UPGRADE VAKANTIEHUIS 6 PERSONEN

Iedere verbouwen heeft een verhaal

Je kunt deze blogpost ook beluisteren!

Upgrade vakantiehuis Schweizerhaus

Verkondigde ik in mijn ik vertrek verhaal nog dat ik het rustiger aan ging doen en meer ging genieten. Nou. dat is gelogen. Daar is deze lente niets van terecht gekomen.

Upgrade van het 6 persoons vakantiehuis ‘het Schweizerhaus’

Eind vorig jaar besloot ik dat het 6 persoons vakantiehuis ‘het Schweizerhaus‘ een upgrade verdiende. Het is één van mijn meest verhuurde vakantiehuizen en met drie slaapkamers zeer geliefd. 

Styling vakantiehuis

Ik zag in het magazine Jan Living een voorbeeld keuken met ‘onze’ blauwe kleur muur. En toen wist ik het zeker. Blauw, hout en fris wit worden de nieuwe kleuren van het Schweizerhaus.

Moodboard vakantiehuis

De keuken

Het eerste plan was nieuwe keukendeurtjes. Na verschillende tests was ik toch niet helemaal tevreden. Ook viel de prijs me tegen. Want met een iets grotere investering zou ik een volledig nieuwe keuken kunnen kopen. En, laten we eerlijk zijn, de apparatuur was ook wel aan vernieuwing toe.

Het sloopwerk

Samen met Ruud en de meiden hadden we de oude keuken er zo uit. En het verleggen van de stroomleidingen ging naast een enorme stofbende eigenlijk ook voorspoedig. Dit ouderwetse schattige behangetje kwam achter de keuken vandaan. 

Oud behang

Vakmensen aan de macht

De origineel geplande stucadoor bleek ineens een lang slepende schouderblessure te hebben. Aanbevolen zoonlief verdient een gouden medaille voor tijdrekken en smoesjes. Of reageert gewoon niet op meerdere mailtjes of aanhoudende telefoontjes. Iets waar ik uitermate slecht tegen kan.

Als de tijd begint te dringen levert een woeste online zoektocht mij een peperdure firma op die een offerte van bijna de gehele keuken presenteert. En op dit moment wacht ik nog steeds op twee firma’s die mij hadden beloofd terug te bellen of mailen.

Shocking klem

Het is mij duidelijk. Handwerkers zijn zeldzaam. Een keuken van 30 vierkante meter is niet de moeite. Daar komt de vakman tegenwoordig zijn bed niet meer voor uit. Ze komen om in klussen, hebben een machtspositie en kunnen hun Poolse of Hongaarse personeelsleden voor 3 keer hoofdprijs verkopen.

Ik zit shocking klem.

sloopwerk keuken

Even een zijsprong

Nu hadden wij vroeger een goede stukadoor. Maar omdat hij,
– iets te veel praatjes kreeg,
– zonder overleg de functie van leidinggevende op zich nam,
– zelfstandig zich een deel van onze schuur toe-eigende en
– zeer vrouwonvriendelijk tegen mijn vrouwelijk personeel was.

Heb ik heel stoer gezegd. Die komt er bij ons niet meer in.

Geen ruggengraat

Maarrr. Jawel. Je voelt hem al aankomen. Met mijn rug tegen de muur en nog maar 1,5 week te gaan voor de inbouw van de keuken. Kan ik jullie verklappen dat ik dus totaal geen ruggengraat heb. Alle goed klinkende feministische voornemens kunnen zo van tafel voor een glad gestucte muur.

Ik kan het niet sjieker maken.

Murphy’s law

En of je het wilt geloven of niet. Ook mister vrouwonvriendelijk laat vlak voor de klus weten dat zijn gezondheid het toch niet toelaat. Als je mij kort voor exploderen wilt hebben, moet je mij zoiets flikken.

De grote vriendelijke reus

Maar als bij een wonder tovert één van mijn poetsdames toch nog een stukadoor uit haar mouw. Een grote vriendelijke reus met ouderwets bouwvakkers decolleté :-). Die met de woorden ‘mach ich’ en ‘kommt in Ordnung’ de gehele keuken keurig heeft gestuukt.

De keuken zit erin

Op wat kleine details na is de keuken helemaal zoals ik gepland had.

Ruud, die naast het ‘gewoon’ runnen van zijn bedrijf, tussendoor zonder explosiegevaar het verbouwingsproject van onze privé badkamer deed.  Heeft er voor gezorgd dat ik niet uit de bocht vloog. 

Ik vond het weer een enorme stresstoestand. Diepe buiging voor degene die een heel huis verbouwen.

Een stap vooruit, twee achteruit

Dacht ik het met het deels uitbesteden van de klussen het handig te hebben aangepakt. Nou nee. Al het klussen en het najagen van vakmensen voor

  • keukenverbouwing in het 6 persoons vakantiehuis
  • het verven van de kozijnen en het witten van de gehele benedenverdieping van het Schweizerhaus
  • het weer lekker fris witte van de beide kasteeltorens
  • het witten van de badkamer en hal het vakantiehuis in het kasteel
  • het repareren en opnieuw schilderen een compleet vrijstaand vakantiehuis
  • blauw, ja blauw ;-) .

Heeft mij veel kostbare tijd gekost. Tijd die ik in het voorjaar normaal besteed aan werving voor de verhuur. Dus met alle aandacht op het klussen is de verhuur van de vakantiehuizen blijven liggen.

Vakantiehuis blauw

Dus lang verhaal kort

Wil jij een van de eerste zijn die in het vernieuwde, fris gewitte en met bloed zweet en tranen verbouwde keuken wil genieten. Ik heb nog beschikbaarheid in het nieuw gepimpte vakantiehuis van:

  • 04 tot 11 mei 2019,
  • 11 tot 18 mei 2019, 
  • 18 tot 25  mei 2019.

Daarna is Schweizerhaus pas weer vanaf half september beschikbaar.

Voor genoemde weken geldt een prijs van niet van

€ 895,-, niet voor € 795,- en ook niet € 695,- maar voor

€ 595,- per week

Dit is met 6 personen minder van € 15, per persoon per nacht.

Nieuwe keuken 6 pers vakantiehuis

En nu!

Nu ga ik een enorm grote Radler drinken bij Bart. Ik kan jullie verklappen, dat is een best wel wilde actie voor een non-alcoholic.

Doei tot snel.